Πώς θα αλλάζετε πάνα και ρούχα στο μωρό σας με ασφάλεια!

Μέρα με τη μέρα το μωράκι σας θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο ζωηρό και θα κατακτά τον έλεγχο του σώματός του. Θα θέλει να δει ότι μπορεί να γυρίσει μπρούμυτα, θα θέλει να δει ότι μπορεί να γυρίσει στο πλάι ή ακόμη και ότι μπορεί πια να πιάνει πράγματα.

Πώς θα αλλάζετε πάνα και ρούχα στο μωρό σας με ασφάλεια!

Δεν θα σας προειδοποιήσει όμως όταν αρχίσει να γυρνά, ούτε και θα σας κάνει νόημα όταν θα θέλει να συρθεί επάνω στην αλλαξιέρα για να πιάσει κάτι που του κίνησε το ενδιαφέρον. Αυτός είναι και ο λόγος που μια μαμά δεν πρέπει να αφήνει από τα μάτια της ούτε για ένα λεπτό το μωράκι της.

Πολλές μαμάδες στο παρελθόν θεωρούσαν πώς μπορούν να πάνε τρέχοντας στο μπάνιο για να πάρουν την κρέμα που ξέχασαν αλλά δυστυχώς όταν γύρισαν βρήκαν το μωρό τους στο πάτωμα. Για να αποφεύγονται λοιπόν τέτοιου είδους ατυχήματα υπάρχει ένας «οδηγός επιβίωσης» για νέες μανούλες που δεν ξέρουν πώς να αλλάξουν σωστά και με ασφάλεια το μωράκι τους.

Τι πρέπει να κάνει μια νέα μανούλα;

  • Αν έχετε την αλλαξιέρα επάνω σε κάποιο έπιπλο, θα πρέπει να χωρά άνετα και να μην προεξέχει κάποιο τμήμα της στο κενό.
  • Αν πάλι έχετε έπιπλο-αλλαξιέρα, φροντίστε να είναι ευρύχωρη και μεγάλη.
  • Πριν βάλετε το μωράκι σας επάνω στην αλλαξιέρα για να το καθαρίσετε, για να του αλλάξετε την πάνα ή για να το ντύσετε μετά το μπανάκι του, βεβαιωθείτε πώς έχετε όλα τα απαραίτητα δίπλα σας.
  • Όταν παρατηρήσετε πώς το μωρό σας αρχίζει να συστρέφεται και να αλλάζει θέση είναι ασφαλέστερο να το αλλάζετε πάνω στο κρεβάτι σας ή στο πάτωμα.

Ποτέ μην αφήνετε το μωρό σας χωρίς επίβλεψη. Τα ατυχήματα δεν αργούν να συμβούν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved