Πώς θα αποστειρώσετε μπιμπερό και πιπίλες. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Συγχαρητήρια για την άφιξη της χαράς της ζωής σας! Το μικρό σας φέρνει την ευτυχία στην οικογένεια σας και ο καθένας θέλει να το περιποιηθεί!

Πώς θα αποστειρώσετε μπιμπερό και πιπίλες. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ενώ ο θηλασμός είναι ίσως το καλύτερο για το μωρό σας, θα έρθει μια στιγμή όπου θα πρέπει να αρχίσετε να το ταΐζετε με μπιμπερό.

Το να ταΐζετε το μωρό σας με μπουκάλι είναι κάτι εύκολο ειδικά αν είστε μια πολυάσχολη γυναίκα και έχετε να κάνετε πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι και την οικογένεια. Αυτός ο τρόπος είναι ακόμη ποιο εύκολος μιας και μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε (μπαμπάς, γιαγιά, παππούς). Ωστόσο αυτό που πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ είναι η αποστείρωση των μπουκαλιών.

Όταν το μωρό σας είναι μικρό, είναι αρκετά ευάλωτο σε ασθένειες και λοιμώξεις. Διάφοροι μικροοργανισμοί όπως οι ιοί, βακτήρια και μύκητες αν δεν έχουν πλυθεί τα μπιμπερό καλά, μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες. Ως εκ τούτου, είναι υποχρεωτική η καλή αποστείρωση των μπιμπερό.

Ορίστε μερικοί τρόποι που μπορείτε να αποστειρώσετε με ασφάλεια τόσο τα μπιμπερό όσο και τις πιπίλες των μικρών σας μωρών.

1. Φιλτραρισμένο νερό

Το νερό της βρύσης συνήθως είναι σκληρό νερό, το οποίο μπορεί να αφήσει υπολείμματα αλάτων τόσο στο μπουκάλι όσο και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα φιλτραρισμένο νερό για την αποστείρωση. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια συσκευή αποστείρωσης ατμού, θα πρέπει να βάζετε μέσα φιλτραρισμένο νερό καθώς μόνο έτσι θα εξασφαλίσετε την πλήρη προστασία.

2. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά

Τα μπουκάλια πριν χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να έχουν στεγνώσει πάρα πολύ καλά. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να τα αφήσετε μέσα στον αποστειρωτή (γιατί θέλετε να αποστειρώσετε άλλα μπουκάλια) μπορείτε να τα κλείσετε καλά και να τα βάλετε στο ψυγείο σας ή να τα βάλετε σε σακουλάκια τροφίμων που κλείνουν με ειδικό ζιπ.

3. Πλαστικά μπιμπερό

Πάντα να αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια-μπιμπερό για τα παιδιά σας αφού έχετε ελέγξει ότι είναι κατάλληλα για μωρά.

4. Πλύνετε τα χέρια σας:

Πριν από κάθε προετοιμασία θα πρέπει να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας με σαπούνι.

Πώς θα αποστειρώσετε ένα μπιμπερό;

Πριν από κάθε αποστείρωση, τα μπουκάλια θα πρέπει να τα έχετε πλύνει πάρα πολύ καλά και προσεκτικά με σαπούνι. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέρη του μπουκαλιού (καπάκια και θηλές). Θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα γάλακτος πουθενά. Αν δε θέλετε να τα πλύνετε στο χέρι μπορείτε να τα βάλετε και στο πλυντήριο πιάτων, αλλά πάντα να κοιτάτε αν έχουν πλυθεί καλά.

Αφού τα έχετε πλύνει πάρα πολύ καλά και έχουν στεγνώσει, πλένετε τα χέρια σας όπως αναφέραμε και πιο πάνω και τα τοποθετείτε στον αποστειρωτή σας ακριβώς όπως σας λένε οι οδηγίες (αποστειρωτής με αποστειρωτή διαφέρει). Πάντα να βάζετε φιλτραρισμένο νερό στη συσκευή σας για αποφυγή αλάτων.

Αν πάλι δεν έχετε αποστειρωτή, μπορείτε να τα αποστειρώσετε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με φιλτραρισμένο νερό και βάλτε τη να βράσει. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει μπορείτε να τοποθετήσετε τα μπιμπερό μέσα. Προσοχή στα πλαστικά μπιμπερό (καθώς μπορεί να λιώσουν) και τα γυάλινα (καθώς μπορεί σπάσουν). Τα βράζετε για 10 λεπτά και με μια τσιμπίδα τα αφαιρείτε με προσοχή και τα αφήνετε να στεγνώσουν όπως αναφέραμε πιο πάνω και τα αποθηκεύετε.

(Οι πιο πάνω διαδικασίες ισχύουν και για τις πιπίλες)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved