Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουν μια μαμά σούπερ ήρωα!

Μία γυναίκα πριν γίνει μαμά ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να καταφέρει πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχε λόγος να κάνει. Και όμως μόλις μια γυναίκα γίνει μαμά μαζί με το μητρικό ένστικτο ξυπνούν και οι μαγικές της δυνάμεις που την κάνουν αήττητη.

Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουν μια μαμά σούπερ ήρωα!

Σαν σούπερ μαμάδες και εμείς εδώ στο Mothersblog.gr, θα σας αποκαλύψουμε μερικές από τις δυνάμεις μιας μαμάς που την κάνουν δυνατή, ακαταμάχητη και ικανή να βρει λύση σε όλα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργούνται.

1. Μια μαμά μπορεί να κλείνει τα μάτια της, αλλά ποτέ δεν κοιμάται.
Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις τα μικρά πατουσάκια σηκωθούν από το κρεβάτι, όσο ελαφριά και αν είναι τα βήματα, το μάτι της μαμά ανοίγει «γαρίδα»!

2. Γνωρίζει τη διάλεκτο των παιδιών.
Αυτός είναι και ο λόγος που μόνο μια μαμά μπορεί να καταλάβει τι είναι το «νενε=νερό», το «βη=σκούπα», το «τιατο=τι είναι αυτό» κλπ.

3. Το βλέμμα της παγώνει τους πάντες.
Είναι το γνωστό βλέμμα. «Σε είδα», «Πήγαινε στο δωμάτιό σου πριν ανοίξω το στόμα μου», «Μάζεψέ τα τώρα», «Ούτε να το σκέφτεσαι» και «Μην το διανοηθείς την έβαψες»!

4. Είναι ανιχνευτής ψεύδους.
Με μια της μόνο ματιά μπορεί να καταλάβει αν το παιδί της (και ο σύζυγος πολλές φορές) λέει ψέματα ή όχι.

5. Ακούει τα πάντα.
Μπορεί να διαβάσει χείλη και να ακούσει πεντακάθαρα οτιδήποτε ειπώθηκε στο διπλανό δωμάτιο που η πόρτα ήταν κλειστή.

6. Έχει μάτια και στην πλάτη.
Τι; Αλήθεια δεν το ξέρατε;

7. Κάνει μαγικά στην μαγειρική και στο πλύσιμο ρούχων.
Αυτός είναι και ο λόγος που το φαγητό είναι μαμαδίστικο και τα ρούχα μυρίζουν «μανούλα»!

8. Πετάει.
Πώς πιστεύετε ότι φτάνει δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού μόλις ακούσει το παραμικρό βηχαλάκι; Πώς πιστεύετε ότι φτάνει δίπλα στο παιδί της που έπεσε; Μόνο πετώντας κάνει αυτή τη διαδρομή και αυτός είναι ο λόγος που φτάνει πάντα γρήγορα.

9. Προβλέπει το μέλλον.
«Μη πας εκεί θα χτυπήσεις», «Μην ανεβαίνεις εκεί θα πέσεις», «Μην τρέχεις θα χτυπήσεις σε καμιά γωνία», και όλα αυτά αν δεν ακούσει το παιδί, συμβαίνουν!

10. Η αγκαλιά, η αγάπη και το «Σ' αγαπώ» της είναι φάρμακο στις αρρώστιες.
Πάντα τα παιδιά μόλις τα αγκαλιάσει η μανούλα, μόλις τους δώσει απλόχερα την αγάπη της και τους πει «Σ' αγαπώ», όλα περνάνε πιο γρήγορα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved