5 μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που χρειάζεται να ξέρει κάθε νέα μανούλα!

Συγχαρητήρια σε όσες γυναίκες είστε ήδη μανούλες και σε όσες μόλις γεννήσατε, γιατί η ζωή σας θα αλλάξει. Καινούρια πράγματα, νέες συνήθειες, άλλο ωράριο στο πρόγραμμά σας και όλα αυτά γιατί έχει έρθει νέο μέλος στην οικογένεια. Υπάρχουν 5 μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα, που πρέπει θυμόσαστε σε αυτό το ταξίδι της μητρότητας. Πράγματα που θα σας βοηθήσουν ειλικρινά.

5 μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που χρειάζεται να ξέρει κάθε νέα μανούλα!

1) Να ρωτάτε πάντα τους ειδικούς γιατρούς για ότι χρειάζεστε και όχι τον γιατρό Google!

google


Οι νέες μαμάδες ξοδεύετε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο. Είναι όντως ένα καταπληκτικό εργαλείο για την υποστήριξη, για τη δικτύωση, για την ενημέρωση και για να κάνετε νέες φίλες άλλες μαμάδες που διανύουν την ίδια «διαδρομή» με εσάς. Θα πρέπει όμως να μην πέσετε στην παγίδα του γιατρού Google. Η λάθος πληροφορίες μπορεί να σας οδηγήσουν σε ατοπήματα υγείας του παιδιού σας που μπορεί να αποβούν μοιραία.

2)Αξιοποιήστε τις εφαρμογές για το κινητό σας που κυκλοφορούν, όπως η εφαρμογή «Σώστε την ημερομηνία»!

asave-date-app-2


Η Τεχνολογία πολλές φορές μπορεί να κάνει την ζωή μιας μαμάς ευκολότερη. Όπως για παράδειγμα η εφαρμογή για κινητά «save the date», μια εφαρμογή που αποθηκεύει το πότε πρέπει ένα παιδί να κάνει ένα εμβόλιο ή να επισκεφθεί τον παιδίατρο!

3)Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας!

awoman-dealing-with-mother-in-law


Όταν θα γεννήσετε θα ανακαλύψετε πώς όλοι είναι ειδικοί σε θέματα μητρότητας και πατρότητας. Ποτέ δεν θα ακούτε κανέναν από τους γύρω σας. Πεθερά, μαμά, θεία, φίλες που γέννησαν πρώτες από εσάς, γνωστές και γειτόνισσες πάντα θα ξέρουν «τα πάντα» καλύτερα από εσάς και πάντα θα σας λένε ότι κάνετε λάθος. Τα ένστικτά σας και μόνο να ακούσετε και να είστε σίγουροι πώς θα σας οδηγήσουν στον σωστό δρόμο.

4)Μην πιστεύετε σε μύθους.

aThe-beales-0039


«Δεν πρέπει να βγείτε από το σπίτι αν δεν σαραντίσετε», «Δεν πρέπει να σας επισκεφθεί γυναίκα με περίοδο πριν σαραντίσετε», «Δεν κάνει να φοράτε κόκκινα», και άλλα τέτοια. Όλα είναι μύθοι και δεν χρειάζεται να δίνετε βάση σε πράγματα που υιοθετήθηκαν χρόνο με τον χρόνο!

5)Χαρείτε το!

aNSW-Health-iV-feat


Τι πιο όμορφο από το να κρατάτε αγκαλιά μέρα νύχτα το μωράκι σας, τι πιο όμορφο από το να το έχετε δίπλα σας όταν κοιμάται για να το μυρίζετε και τι καλύτερο από το να το έχετε στο στήθος σας ακόμη και αν σταμάτησε να θηλάζει επειδή το πήρε ο ύπνος. Χαρείτε στιγμές που δεν θα γυρίσουν πίσω γιατί πολύ απλά τα παιδιά μεγαλώνουν. Και δυστυχώς όσο μεγαλώνουν τόσο δεν θα χρειάζονται την αγκαλιά της μαμάς! Μην φοβάστε δεν θα συνηθίσει στις αγκαλιές και όχι δεν θα μάθει να κοιμάται μαζί σας αλλά ούτε και να θέλει συνέχεια «στήθος»! Απλά χαρείτε το!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved