Άμελξη μητρικού γάλακτος με το χέρι - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πώς κάνουμε άμελξη με το χέρι - Βίντεο βήμα-βήμα

Άμελξη μητρικού γάλακτος με το χέρι - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Bigstock

Η άντληση με το χέρι, μπορεί να ακούγεται πολύ κουραστική, και να είναι κάποιες φορές, αλλά δεν κοστίζει η δοκιμή και πολλές μητέρες έχουν εκπληκτική απόδοση.

Για να αντλήσετε με το χέρι, πλύντε πρώτα τα χέρια σας καλά και διαλέξετε ένα δοχείο για να αντλήσετε. Το γάλα πιτσιλάει προς πολλές κατευθύνσεις, οπότε το δοχείο πρέπει να έχει στόμιο με διάμετρο άνω των 10 εκατοστών. Κάποιες εταιρείες με προϊόντα θηλασμού έχουν ειδικά σκεύη, που είναι σαν ημισφαίρια και τα οποία μπορούν να συγκεντρώσουν το γάλα που πετάγεται από τη θηλή σας προς πολλές κατευθύνσεις. Αν δε έχετε κάτι ειδικό, χρησιμοποιήστε ένα τάπερ ούτως ώστε να μπορείτε να συγκεντρώσετε όλες τις ακτίνες του γάλακτος, που είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν το μικρό στόμιο ενός μπιμπερό.

Πλύντε και ξεβγάλτε καλά το σκεύος.

Κάντε μασάζ στο στήθος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η τεχνική της Chele Marmet που γίνεται ως εξής:

  • Kάντε απαλές κινήσεις γύρω από το στήθος για 10 δευτερόλεπτα.
  • Kάντε κυματοειδείς κινήσεις από την περιφέρεια προς το κέντρο για 1 λεπτό.
  • Σκύβετε εμπρός και κουνάτε το στήθος με τα χέρια για 30 δευτερόλεπτα.
  • Για να βγάλετε από το δεξί στήθος, τοποθετήστε το μεγάλο δάχτυλο του δεξιού χεριού επάνω από τη θηλαία άλω και τα 4 δάχτυλα ενωμένα κάτω από τη θηλαία άλω σαν μισοφέγγαρο.
  • Κάντε σταθερές κινήσεις προς τα μέσα, πιέζοντας προς το θωρακικό τοίχωμα και προς τα έξω κάνοντας τη θηλή σαν σάντουιτς.
  • Προσπαθήστε κάνοντας την κίνηση να έχετε τα δάχτυλά σας σε σταθερό σημείο, δηλαδή να μην τα μετακινείτε επάνω στο δέρμα του στήθους, γιατί από την τριβή θα πονέσετε , θα γεμίσετε μελανιές, ίσως πάθετε έγκαυμα και δεν θα βγάλετε πολύ γάλα. Κάντε περίπου σαν να σπάτε ένα σπυρί, μόνο που τα δάχτυλά σας χωρίς να αλλάζουν θέση, ζυμώνουν λίγο, δηλαδή, μπαίνουν πιο βαθιά.
  • Αν πονάτε θα πει ότι το κάνετε λάθος.
  • Αλλάξτε στήθος κάθε φορά που σταματά η ροή.

Υπάρχουν γυναίκες που βγάζουν πάρα πολύ εύκολα γάλα με το χέρι και προτιμούν, αν πρόκειται να αντλήσουν να το κάνουν με το χέρι παρά με μηχάνημα.

Δρ. 'Αννα Πατσούρου, παιδίατρος, πιστοποιημένη σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού ( βιβλίο «Θηλασμός , μια υπέροχη εμπειρία»)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved