Τα στάδια του τοκετού μέσα από τον φακό μίας βραβευμένης φωτογράφου

Οι φωτογραφίες της Charlene Foerster αποτυπώνουν το θαύμα της γέννησης.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Τα στάδια του τοκετού μέσα από τον φακό μίας βραβευμένης φωτογράφου

Instagram / charlene_foerster_fotografie

Η Charlene Foerster είναι επαγγελματίας φωτογράφος και τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτογράφιση τοκετού. Το 2021 μία φωτογραφία της ψηφίστηκε ως μία από τις καλύτερες φωτογραφίες τοκετού της χρονιάς από τη Διεθνή Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων Τοκετού. Το στιγμιότυπο αποτυπώνει τη γέννηση ενός μωρού σε φυσιολογικό τοκετό τη στιγμή που βγαίνει από τον κόλπο της μαμάς τους.

https://www.instagram.com/p/CKdk7xRg5Pv/

Η Charlene έχει γίνει και η ίδια μητέρα και περιγράφει τον τοκετό ως το πιο σπουδαίο και ιδιαίτερο γεγονός, μία εμπειρία που όπως λέει είναι «δυνατή, θαρραλέα, ευγενής, κάποιες φορές ακόμα και άγρια». Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να ασχοληθεί με την επαγγελματική φωτογράφιση τοκετού.

Οι ιδιαίτερες φωτογραφίες της Charlene Foerster

Η φωτογράφος δημοσιεύει στο προφίλ της στο Instagram φωτογραφίες τοκετού και έχει δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο φωτογραφικό άλμπουμ. Εκεί μπορεί να δει κανείς νεογέννητα στην αγκαλιά των γονιών τους, μαμάδες που θηλάζουν, στιγμιότυπα από τοκετό στο νερό, από τοκετό στο κρεβάτι του μαιευτηρίου. Οι αναρτήσεις της δεν ξεπερνούν τις 70 και η κάθε φωτογραφία αποτυπώνει και μία διαφορετική ιστορία γέννας.

https://www.instagram.com/p/CPOl2j6lAKr/

Άλλες είναι ασπρόμαυρες, άλλες έγχρωμες. Άλλες πιο μακρινές και άλλες κοντινές που εστιάζουν σε εκφράσεις και στο κάθε ένα στάδιο του τοκετού: τις συσπάσεις, την εξώθηση, την πρώτη αγκαλιά δευτερόλεπτα μετά τη γέννηση.

https://www.instagram.com/p/CBdvptsCgz4/

Από τις πιο ιδιαίτερες είναι αυτές με μπαμπάδες που κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους αγκαλιά.

«Υπάρχουν στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ... Τα πρώτα εκείνα λεπτά που ένας άντρας γίνεται μπαμπάς και κρατά για πρώτη φορά το παιδί του, είναι ίσως ή πιο έντονή συναισθηματικά στιγμή του. Για τον μπαμπά είναι ή πρώτη φορά που αντιλαμβάνεται το θαύμα που μόλις έχει συμβεί.» έγραψε μεταξύ άλλων η Foerster στην ανάρτησή της.

https://www.instagram.com/p/CIX6Ju1LX6P/

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της βραβευμένης φωτογράφου παρακάτω:

https://www.instagram.com/p/CIx6yRGgrd_/
https://www.instagram.com/p/CGhfygJgKDS/
https://www.instagram.com/p/CDBwXZ3CPl0/
https://www.instagram.com/p/Cx_P5sON_SK/
https://www.instagram.com/p/CJTmykpgH36/
https://www.instagram.com/p/COxifIEFdpR/
https://www.instagram.com/p/CbUfPxcsV6d/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved