Πόσο επικίνδυνη είναι η τσάντα σας για τα παιδιά σας;

Φανταζόσασταν ποτέ ότι η τσάντα που κουβαλάτε συνέχεια μαζί σας θα ήταν επικίνδυνη για το παιδί σας; Κι όμως είναι. Δείτε γιατί.

Πόσο επικίνδυνη είναι η τσάντα σας για τα παιδιά σας;
Bigstock

Αυτό που δεν αποχωρίζεται μια μαμά είναι η τσάντα της. Μοιάζει με το τσαντάκι του Sport Billy ή την μαγική τσάντα της Mary Poppins. Είναι η τσάντα που κρύβει πάντα μέσα αυτό που χρειάζεται το μικρό της και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τα παιδιά, γι' αυτό και γυρίζουν γύρω της κάθε φορά που θέλουν να φάνε κάτι.

Ωστόσο, η τσάντα κρύβει και μερικούς κινδύνους για τα παιδιά γι' αυτό και δεν πρέπει να τα αφήνετε να την ψαχουλεύουν μόνα τους.

«Αν το παιδί σας ψάχνει την τσάντα σας για ένα σνακ ή το αγαπημένο τους αυτοκινητάκι, ίσως να βρουν κάτι που δεν πρέπει», σχολιάζει ο Bryan Kuhn, PharmD, φαρμακοποιός και ειδικός στην εκπαίδευση σε θέματα δηλητηριάσεων στο Banner Poison and Drug Information Center και συνέχισε, «Αυτό που είναι επικίνδυνο για εκείνα μπορεί να σε εσάς να φαίνεται εντελώς ακίνδυνο».

Παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα που υπάρχουν στην τσάντα σας και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για το παιδί σας.

Τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα που βρίσκονται στην τσάντα μιας μαμάς

Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Εάν καταναλωθούν, καλέστε το Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777 και να είστε έτοιμοι αν χρειαστεί να επισκεφθείτε το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Φάρμακα: Τα χάπια συνήθως βρίσκονται μέσα στην τσάντα μιας μαμάς. Κάποιες μαμάδες ενδέχεται να κουβαλούν κάποια φάρμακα στην τσάντα τους όπως παυσίπονα, βιταμίνες, αναβράζοντα δισκία και αντιπυρετικά για ώρα ανάγκης. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, βεβαιωθείτε ότι είναι σφραγισμένα στην αρχική τους συσκευασία. Κανένα μπουκάλι και κάποια άλλη συσκευασία δεν είναι πραγματικά ασφαλείς για τα παιδιά.

Τσιγάρα και ανταλλακτικά ηλεκτρονικών τσιγάρων: Τα τσιγάρα περιέχουν πολλές τοξίνες και μπορεί να είναι επικίνδυνα αν τα φάει ένα παιδί. Τα υγρά ανταλλακτικά των ηλεκτρονικών τσιγάρων παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Επικίνδυνα πράγματα που βρίσκονται στην τσάντα μιας μαμάς

Εάν το παιδί σας καταπιεί κάποιο από αυτά τα αντικείμενα, μπορεί να αρρωστήσει. Καλέστε το Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777 αν χρειαστεί

Αρώματα και κολόνιες: Συνήθως παρασκευάζονται με αλκοόλ και χημικά. Θα μπορούσαν να είναι πολύ επικίνδυνα εάν καταποθούν.

Αντισηπτικά: Τα αντισηπτικά με βάση το αλκοόλ θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα για ένα παιδί σε περίπτωση κατάποσης. Ακόμη και ελάχιστη ποσότητα θα μπορούσε να προκαλέσει συμπτώματα δηλητηρίασης από το αλκοόλ.

Δυνητικά επικίνδυνα πράγματα που βρίσκονται στην τσάντα μιας μαμάς

Αν και αυτά τα αντικείμενα είναι λιγότερο επικίνδυνα, μπορεί να είναι επιβλαβή. Εάν το παιδί σας αρχίσει να νιώθει άβολα μετά την κατάποση των παρακάτω θα πρέπει να είστε έτοιμοι να καλέσετε τον γιατρό, το κέντρο δηλητηριάσεων ή να επισκεφθείτε κάποιο εφημερεύον νοσοκομείο.

Καλλυντικά: Τα παιδιά μπαίνουν στον πειρασμό και τείνουν κάποιες φορές να δοκιμάζουν ο,τιδήποτε τους φαίνεται περίεργο και νέο.

Αντηλιακό και κρέμες χεριών: Αυτές οι συσκευασίες συνήθως μοιάζουν με οδοντόκρεμες ή συσκευασίες με γιαούρτι. Το γλυκό τους άρωμα κάποιες φορές τα κάνει αρκετά ελκυστικά στα μικρά παιδιά.

Εντομοαπωθητικά: Όλες οι μαμάδες έχουν στην τσάντα τους εντομοαπωθητικά και αν ψεκαστούν στα μάτια ή το πρόσωπο γίνονται αρκετά ενοχλητικά.

Κλειδιά: Τα κλειδιά όχι μόνο είναι αιχμηρά αλλά κουβαλούν και πολλά βακτήρια. Το παιδί σας μπορεί να τα βάλει στο στόμα του γιατί μπορεί να του θυμίζει τα παιχνίδια οδοντοφυΐας.

Αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πνιγμό: Καραμέλες, τσίχλες, μικρά παιχνίδια, κέρματα, κοσμήματα, κουμπιά είναι μόνο μερικά από όλα εκείνα που μπορεί να βρίσκονται στην τσάντα της μαμάς. Κρατήστε τα μακριά από τα παιδιά.

Προστατεύοντας τα παιδιά σας από την τσάντα σας

Τα αντικείμενα που αναφέρονται παραπάνω είναι επικίνδυνα, αλλά πρέπει να βρίσκονται στην τσάντα. Πώς θα προστατεύσετε τα παιδιά σας από τα περίεργα δαχτυλάκια;

  • Διαλέξτε τσάντα με φερμουάρ
  • Φυλάξτε τα μικρά και επικίνδυνα αντικείμενα σε μικρότερα τσαντάκια μέσα στην τσάντα σας. Τσαντάκια που πάλι θα κλείνουν με φερμουάρ.
  • Όταν τα παιδιά σας ζητάνε κάτι από την τσάντα, δώστε το εσείς η ίδια. Αποφύγετε τη φράση: «Πήγαινε και πάρτο. Στην τσάντα μου είναι!».
  • Κρατήστε παιχνίδια και σνακ σε διαφορετικό τσαντάκι, κάνοντας την τσάντα σας λιγότερο ελκυστική για τα παιδιά:

πηγή: bannerhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved