Το κόλπο μιας μαμάς για να ακούνε τα παιδιά χωρίς φωνές

Αντιδράει το παιδί σε ό,τι του λέτε; Μία μαμά μοιράζεται το δικό της μυστικό.

Το κόλπο μιας μαμάς για να ακούνε τα παιδιά χωρίς φωνές

Πόσες φορές σας έχει τύχει να μιλάτε στο παιδί σας και εκείνο να μην σας ακούει; Να αρνείται με πείσμα να κάνει αυτό που του ζητάτε από αντίδραση; Η Liv μοιράζεται στο TikTok το δικό της μυστικό για να κάνει το νήπιο παιδί της να την ακούσει.

Η νεαρή μητέρα έχει ενεργή παρουσία στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έχει πάνω από 107 χιλιάδες ακολούθους. Εκεί δημοσιεύει χιουμοριστικά βίντεο αλλά και βίντεο με συμβουλές προς άλλες μαμάδες και μπαμπάδες.

Το κόλπο για να ακούνε τα παιδιά χωρίς φωνές

Το κόλπο της Liv για να ακούει το νήπιο παιδί της χωρίς φωνές είναι πολύ απλό. Αντί να ζητάει από την κόρη της να κάνει κάτι, της δίνει επιλογές για αυτό που θέλει να κάνει. Για παράδειγμα, στο βίντεο η Liv θέλει να αλλάξει πάνα στο κοριτσάκι. Στην αρχική ερώτησή της «Πάμε να αλλάξουμε πάνα;» η μικρή απαντάει με φωνές «Όχι». Μετά από λίγο η Liv τη ρωτάει: «Πώς θέλεις να πάμε πάνω να σου αλλάξουμε πάνα; Να σε πάρω αγκαλιά ή να περπατήσεις μόνη σου;». Το κοριτσάκι λαμβάνει ως δεδομένο ότι θα αλλάξει πάνα και επιλέγει μία από τις δύο επιλογές που έχει, λέγοντας «Μόνη μου».

Η Liv εξηγεί ότι ακολουθεί αυτήν την τακτική γενικά στην καθημερινότητά της όπως όταν ετοιμάζονται για να βγουν από το σπίτι και έχει δει αποτελέσματα.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να σας ακούει το ανυπάκουο παιδί;

Να είστε συγκεκριμένοι σε αυτό που ζητάτε από το παιδί

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν πιο απλές λέξεις και μικρές προτάσεις που θα είναι κατανοητές από το παιδί. Εάν θέλετε να κάνει κάτι που χρειάζεται περισσότερη επεξήγηση, δώστε του όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Δώστε του χρόνο

Όταν ζητάτε κάτι από το παιδί δώστε του χρόνο για να συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που του ζητάτε και να καταλάβει τι πρέπει να κάνει.

Μιλήστε του με ηρεμία

Μιλήστε στο παιδί με ηρεμία, χωρίς φωνές. Είναι πολύ πιο εύκολο να δεχτεί να κάνει κάτι όταν του το ζητάτε χωρίς ένταση και φωνές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved