Tips για μαμάδες: Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τις παγοθήκες

Η απάντηση θα σας εκπλήξει.

Tips για μαμάδες: Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τις παγοθήκες

Το καλοκαίρι τα παγάκια δεν λείπουν από την κατάψυξη και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά στον παγωμένο καφέ, στα smoothies ή ακόμα και σε ένα δροσιστικό ποτήρι νερό.

Εκτός από τις παγοκύστες μίας χρήσεως, εξίσου χρηστικές είναι και οι επαναχρησιμοποιούμενες παγοθήκες από πλαστικό ή σιλικόνη. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται οι παγοθήκες αυτές πρέπει να καθαρίζονται αρκετά συχνά.

Κάθε πότε να καθαρίζετε τις παγοθήκες σας;

Η expert σε ζητήματα καθαριότητας, Leanne Stapf, αναφέρει ότι οι παγοθήκες που χρησιμοποιούνται για παγάκια νερού πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Εάν χρησιμοποιείτε τις παγοθήκες για να φτιάξετε παγάκια από καφέ, χυμό ή ακόμα και για να αποθηκεύσετε την κόκκινη σάλτσα που έχει περισσέψει, θα πρέπει να τις καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση.

pagothikes katharisma 2

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / RYNA studio

Πώς να καθαρίσετε σωστά τις παγοθήκες σας

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις παγοθήκες και να εξαφανίσετε λεκέδες και έντονες μυρωδιές είναι χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και μαγειρική σόδα.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο, εξαιρετικά χρήσιμο στην καθαριότητα του σπιτιού, με αποτελεσματική δράση κατά των λεκέδων και οσμών.

Τι πρέπει να κάνετε:

Δημιουργήστε την πάστα αναμειγνύοντας σε μισό φλιτζάνι νερό δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Τρίψτε με το μείγμα τις παγοθήκες καλά, αφήστε τη μαγειρική σόδα να δράσει και ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε επίσης, μετά τη μαγειρική σόδα να πλύνετε τις παγοθήκες και με σαπούνι και νερό.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί.

Με πληροφορίες από mashed.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved