«Να τι θέλει μια μαμά την Γιορτή της Μητέρας» - Ένας μπαμπάς και σύζυγος αποκαλύπτει

  • Ελευθερία
  • Χρόνος με την οικογένεια
  • Μια μέρα χωρίς καθήκοντα
  • Φροντίδα
  • Αναγνώριση
«Να τι θέλει μια μαμά την Γιορτή της Μητέρας» - Ένας μπαμπάς και σύζυγος αποκαλύπτει
bigstockphoto.com

Ο BJ Foster είναι πατέρας δύο παιδιών και με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας αποφάσισε να μοιραστεί τη δική του εμπειρία δίνοντας παράλληλα τις δικές του συμβουλές - ιδέες.

«Πάντα δυσκολεύομαι να σκεφτώ τι να κάνω για τη Γιορτή της Μητέρας. Πριν από αρκετά χρόνια, απέτυχα παταγωδώς. Έκανα μερικά μικρά πράγματα, έβαλα τα παιδιά να φτιάξουν κάρτες (την τελευταία στιγμή) και άφησα τη σύζυγό μου να κοιμηθεί.

Ωστόσο, δεν είχα προγραμματίσει κάτι άλλο. Τη ρώτησα πού ήθελε να πάμε για φαγητό. Σκέφτηκε για λίγο και τελικά διάλεξε ένα μέρος. Έτυχε να είναι το ίδιο που είχαμε πάει πέρυσι χωρίς ωστόσο να το επισκεπτόμαστε συχνά.

Αφού τελειώσαμε το φαγητό, καθώς ήμασταν στο πάρκινγκ, άρχισε να κλαίει. Όταν τη ρώτησα τι έφταιξε, μου είπε: «Πέρυσι έκαναν πολλά για τη Γιορτή της Μητέρας. Μου χάρισαν ένα τριαντάφυλλο και ένιωσα ότι με αγαπούν. Φέτος δεν είχαν προγραμματίσει τίποτα. Το μόνο που ήθελα ήταν να νιώσω ξεχωριστή».

Προφανώς, απέτυχα. Δεν έφταιγε το εστιατόριο (αν και θα ήταν ωραίο να επαναλάβουν αυτό που είχαν κάνει). Έπρεπε να είχα φροντίσει η γυναίκα μου να νιώσει ξεχωριστή ως μητέρα των παιδιών μου.

Κάθε χρόνο με πιάνει νευρικότητα καθώς πλησιάζει η Γιορτή της Μητέρας γιατί δεν θέλω να επαναλάβω την ίδια αποτυχία.

Φέτος λοιπόν, ρώτησα άλλες μαμάδες τι θέλουν πραγματικά αυτή την ημέρα. Υπήρχαν πολλές παρόμοιες απαντήσεις και κάποιες κοινές.

Ας δούμε τι επιθυμούν λοιπόν οι μητέρες ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας:

ti thelei h mama ti giorti tis miteras1

Ελευθερία

Θέλουν μια μέρα ελευθερίας. Την ευκαιρία να κάνουν ό,τι θέλουν. Άλλες πάλι επιθυμούν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους. Να τον περάσουν όπως αυτές επιθυμούν, είτε στο σπίτι μόνες τους, είτε εκτός (γιατί το σπίτι είναι μια συνεχής υπενθύμιση όλων των πραγμάτων που πρέπει να κάνουν).

Χρόνο με την οικογένεια

Φαίνεται περίεργο να περνούν τη Γιορτή της Μητέρας ή του Πατέρα χωρίς τα παιδιά, αφού αυτά είναι ο λόγος που είναι γονείς. Τόσες πολλές μαμάδες θέλουν να περάσουν μια διασκεδαστική μέρα με τα παιδιά τους αλλά χωρίς να την προγραμματίσουν. Θέλουν να είναι και επιλογή των παιδιών, χωρίς γκρίνιες και τσακωμούς. ‘Αλλωστε, πρόκειται για την ημέρα της μαμάς και της αξίζει να την περάσει όπως την επιθυμεί.

ti thelei h mama ti giorti tis miteras2

Μια μέρα χωρίς υποχρεώσεις

Οι μαμάδες χειρίζονται άπειρα πράγματα καθημερινά. Έχουν τα πάντα στο μυαλό τους και αισθάνονται υπεύθυνες για όλα όσα έχουν να κάνουν με τα παιδιά, το σπίτι , τη δουλειά τους. Μάλλον θα είναι αδύνατο για αυτές να αποσυνδεθούν διανοητικά από αυτές τις υποχρεώσεις, αλλά αξίζει να τις βοηθήσετε έστω και μια μέρα να μην ασχοληθούν με το παραμικρό. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τα πέντε κορυφαία πράγματα που τις αγχώνουν και απλώς κάντε τα.

Περιποίηση

Κλείστε τις ένα ραντεβού για μασάζ, για σπα ή για να φτιάξουν τα νύχια τους. Μπορείτε επίσης να τις ετοιμάσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι.
Ανάψτε αρωματικά κεριά και αφήστε τις να χαλαρώσουν με τον τρόπο που το επιθυμούν.

Αναγνώριση

Όλες οι μαμάδες επιζητούν την αναγνώριση. ‘Εχουν ανάγκη να αναγνωρίζονται για ό,τι κάνουν. Αυτό που θέλουν είναι να γίνει αντιληπτή και να εκτιμηθεί όλη η αγάπη και η σκληρή δουλειά τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνεται καθημερινά, προφανώς, αλλά η Γιορτή της Μητέρας, είναι σίγουρα μια καλή αφορμή. Πολλές μαμάδες είπαν ότι εκτιμούν τις αυτοσχέδιες κάρτες των παιδιών τους και τα τρυφερά σημειώματα, επομένως, μην ξεχάσετε την ημέρα αυτή τις γράψετε μια όμορφη κάρτα.»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή τα 10 χρόνια Mothersblog.gr

mothersblog afieroma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved