5 πράγματα που δεν θέλω στη Γιορτή της Μητέρας (ειδικά φέτος)

Χρόνια πολλά Μαμάδες αλλά διαφορετικά

Μία Μαμά
5 πράγματα που δεν θέλω στη Γιορτή της Μητέρας (ειδικά φέτος)

Έχεις περάσει δύο μήνες σε καραντίνα, έχεις ένα, δύο, τρία, μπορεί και τέσσερα παιδιά κλεισμένα σε ένα σπίτι λόγω κορονοϊού, χωρίς την προοπτική του σχολείου έστω να αχνοφαίνεται και ήρθε η μέρα που πρέπει να γιορτάσεις, το γεγονός πως είσαι μαμά.

Και ξέρεις κάτι, υπάρχουν πράγματα που σίγουρα δεν θέλεις, τουλάχιστον όχι φέτος, τουλάχιστον όχι μετά από μια καραντίνα που δοκίμασε και δοκιμάζει τις ψυχικές και σωματικές σου αντοχές.
Ιδού όσα δεν θέλω ως μαμά τη μέρα τούτη:

Δεν θέλω άλλες online προσφορές με αφορμή τη μέρα αυτή:

Μείον 20% για τις μανούλες, δωρεάν μεταφορικά για να γιορτάσεις. Μπουλσιτ! Ούτε προσφορές, ούτε μέιλ, ούτε καμία άλλη ηλεκτρονική αγορά. Θες να βγεις και να χαθείς για shopping σε ανοιχτό εμπορικό, όπως έκανες τότε που ούτε πανδημίες, ούτε παιδιά υπήρχαν στο πλάνο ζωής σου και μπορούσες ανενόχλητη να δοκιμάζεις ρούχα και παπούτσια. Θέλεις 100% αγάπη και φροντίδα και προσοχή! 100%!

Δεν θέλω άλλες χειροτεχνίες

Ούτε παιχνίδια με πηλό, ούτε μαγειρική, ούτε διάβασμα και ανάγνωση, ούτε Frozen 1 και 2. Βασικά θέλω ρεπό, θέλω μια μεγάλη αγκαλιά, ένα τρυφερό Χρόνια Πολλά Μαμά, μια κάρτα φουλ στο γκλίτερ που να λέει πως είμαι η καλύτερη μαμά στον κόσμο κι έπειτα όλοι εξαφανίζονται και μένω μόνη μου να ρεμβάσω, να πιω έναν ρημαδoκαφέ ανενόχλητη, να κάνω ένα ντους χωρίς κάποιος να φωνάζει Μαμά, σε υψηλό volume.

Δεν θέλω άλλες συμβουλές:

Δεν κρατάς σωστά το παιδί, δεν το ταΐζεις όπως πρέπει, γιατί τρώει γλυκά, γιατί λες ναι στην σοκολάτα, γιατί του κάνεις τα χατίρια, γιατί δεν του κάνεις τα χατίρια, γιατί κλαίει, γιατί γελάει, γιατί το πήρες στο μάρκετ, δεν ξέρεις ότι έχουμε πανδημία; Δοκίμασε αυτό, μην δοκιμάζεις εκείνο, ως πότε θα θηλάζεις, γιατί θηλάζεις ακόμα, γιατί δεν έχεις χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης, γιατί έχεις αδυνατίσει τόσο μετά τη γέννα, γιατί θες να φύγεις τριήμερο χωρίς τα παιδιά, γιαυτό δεν έκανες παιδιά, για να είσαι μαζί τους, γιατί δεν θες να αφήσεις τα παιδιά ούτε για μια ώρα, μήπως έχεις επιλόχειο, γιατί δείχνεις την κοιλιά σου, μάνα είσαι εσύ, γιατί, γιατί, γιατί! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΟΧΕΣ.

Δεν θέλω άλλη συμπόνια

Όλοι ξέρουν πως είσαι κουρασμένη, όλοι ξέρουν πως δεν γίνεται να είσαι την ίδια στιγμή άψογη επαγγελματίας, υπέροχη μαμά, φανταστική μαγείρισσα, τέλεια καθαρίστρια, τρομερή παιδαγωγός, απίθανη διασκεδάστρια και φυσικά γυναίκα!
Οπότε αφήστε τα Χρόνια Πολλά και βοηθήστε τη μαμά δίπλα σας στην πράξη. Όταν τα παιδιά της ξεσπούν μπροστά σας, μην την λυπάστε τη δόλια τη μάνα, προσφέρετε την βοήθειά σας, χτυπήστε την στην πλάτη και πείτε πως φάση είναι θα περάσει, μην σκέφτεστε πως είναι κακή μάνα κι εσείς καλύτερες, σκεφτείτε πως όλες ΜΑ ΟΛΕΣ έχουμε βράσει στο ίδιο το καζάνι και μετράμε επιτυχίες αλλά και πολλές πολλές αποτυχίες.

Δεν θέλω άλλα μπράβο!

Δεν θέλω άλλη υποκρισία για το πώς τα καταφέρνω να τα κάνω όλα μαζί, πως συνδυάζω τη δουλειά με τα παιδιά και το σπίτι, πώς διατηρώ την ψυχραιμία, την πνευματική μου διαύγεια ενώ έχω να κοιμηθώ χρόνια τώρα 8 ώρες σερί. Θέλω μια γαβάθα παγωτό, ένα κοκτέιλ, το Bad Moms να παίζει στην τιβί και ησυχία, απόλυτη ησυχία.

Κι από αύριο πάλι, χάδια, φωνές κι αγκαλιές non stop, γιατί αυτά όχι μόνο τα θέλω, χωρίς αυτά δεν ζω!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved