Πώς έπεισε αυτή η μαμά τον γιο της να απέχει από τα social media για 6 χρόνια

Το αντάλλαγμα που του πρόσφερε για να τον πείσει να μη χρησιμοποιεί για έξι χρόνια τα social media.

Πώς έπεισε αυτή η μαμά τον γιο της να απέχει από τα social media για 6 χρόνια
facebook / Lorna Goldstrand Klefsaas

Όταν ο Sivert Klefsaas ήταν 12 ετών, η μητέρα του έκανε μια συμφωνία μαζί του: Θα του έδινε 1.800 $ (1633,1 ευρώ) αν απέφευγε να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τα 18α γενέθλιά του!

Προς μεγάλη χαρά και ικανοποίησή της, ο Sivert όχι μόνο συμφώνησε αλλά τήρησε τη συμφωνία τους. Μετά από έξι χρόνια αποχής από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιόρτασε τα 18α γενέθλιά του στις 19 Φεβρουαρίου έχοντας στον λογαριασμό του 1.800 δολάρια.

mama kai gios apoxi apo socila media2

φώτο: facebook / Lorna Goldstrand Klefsaas

Και χωρίς καθυστέρηση, απέκτησε λογαριασμούς στο Instagram και το Snapchat.

Η ιδέα για την αποχή από τα social media γεννήθηκε ένα πρωί του 2016, όταν η Lorna Klefsaas, μητέρα του Sivert, άκουσε μια ιστορία στο ραδιόφωνο. Αφορούσε μια πρόκληση που ονομαζόταν «16 για 16», στην οποία μια μητέρα υποσχέθηκε να δώσει στην κόρη της 1.600 δολάρια στα 16α γενέθλιά της, αν έμενε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αναρωτήθηκα αν ο Sivert θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο», είπε η Lorna.

mama kai gios apoxi apo socila media4

φώτο: facebook / Lorna Goldstrand Klefsaas

Αποφάσισε λοιπόν να ζητήσει από τον γιο της να κάνει ακριβώς το ίδιο αυξάνοντας όμως το χρηματικό ποσό αλλά και την ηλικία.

Κι όταν έλεγε αποχή από τα social media εννοούσε από όλα : Instagram, Facebook, Twitter (το TikTok δεν ήταν ακόμα δημοφιλές).

mama kai gios apoxi apo socila media3

φώτο: facebook / Lorna Goldstrand Klefsaas

Η μητέρα ανέφερε ότι το πρόσωπό του φωτίστηκε όταν άκουσε τα χρήματα που θα έπαιρνε. Ο Sivert θυμάται ότι στο άκουσμα του ποσού σκεφτόταν ότι δεν θα χρειαζόταν να εργαστεί ή ότι θα μπορούσε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. «Δεν είχα ιδέα για το μπορούσες να αγοράσεις με τα 1.800$», λέει σήμερα.

Η μητέρα του μπορούσε να αντιληφθεί την οικονομική του αφέλεια: «Νομίζω ότι πίστευε ότι θα του εξασφάλιζαν μια άνετη ζωή», είπε χαρακτηριστικά και φυσικά δεν φρόντισε να τον βγάλει από την πλάνη του.

Παραδόξως, αυτά τα 4 χρόνια πέρασαν χωρίς σημαντικούς πειρασμούς καθώς ο Sivert δεν είχε «εθιστεί» ακόμα στα social media οπότε δεν του κακοφάνηκε.

Φυσικά και υπήρχαν στιγμές που πήγε να ενδώσει όμως η περηφάνεια του ήταν πιο ισχυρή.

mama kai gios apoxi apo socila media

φώτο: facebook / Lorna Goldstrand Klefsaas

Παράλληλα, αυτή η συμφωνία είχε και ορισμένα σημαντικά οφέλη: ο Sivert επικεντρώθηκε στον αθλητισμό και στη μελέτη αντί να περνάει ώρες στο κινητό.

O ίδιος, τώρα στα 18 του, πιστεύει ότι αυτή η αποχή συνέβαλε στην επιτυχία του στο σχολείο, τον αθλητισμό και - αρκετά παραδόξως - στην κοινωνική του ζωή.

Ο Sivert ακόμη και εν μέσω της πανδημίας, όταν η κοινωνική απομόνωση χτύπησε κόκκινο, συνέχισε να αντιστέκεται και τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στη μητέρα του. Όπως λέει αυτό τον βοήθησε να καταλάβει και να εκτιμήσει τις διαπροσωπικές σχέσεις, που είναι πιο ουσιαστικές.

mama kai gios apoxi apo socila media5

φώτο: facebook / Lorna Goldstrand Klefsaas

Το φθινόπωρο, το 18χρονο αγόρι θασπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Northwestern στο St. Paul, όπου θα παίξει ποδόσφαιρο και τα χρήματα που κέρδισε επάξια θα τα αξιοποιήσει για να επιπλώσει τον προσωπικό του χώρο.

Πηγή: washingtonpost.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved