Tips για μαμάδες: Το μυστικό για να παραμείνει τραγανή η ζύμη τάρτας

  • Ζύμη για τάρτες
  • Πώς να διατηρήσετε τη ζύμη τάρτας τραγανή
Tips για μαμάδες: Το μυστικό για να παραμείνει τραγανή η ζύμη τάρτας

Η λέξη τάρτα προέρχεται από τη γαλλική λέξη tarte που σημαίνει τάρτα ή πίτα, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι στην πίτα η γέμιση καλύπτεται με φύλλο ζύμης, ενώ η τάρτα παραμένει ανοικτή. Περαιτέρω διαφορές σχετίζονται με τα είδη και εξοπλισμό μαγειρικής που χρησιμοποιούνται.

Ζύμη για τάρτες

Η ζύμη για τη βάση της τάρτας φτιάχνεται με βούτυρο, ζάχαρη άχνη, αυγό και αλεύρι. Το μείγμα αναμιγνύεται έως ότου σχηματιστεί μία εύπλαστη ζύμη που μεταφέρεται στη φόρμα για την τάρτα και ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά.

Στην Ελλάδα προτιμώνται οι τάρτες φρούτων με φράουλες, βερίκοκα, ακτινίδια, μπανάνες, κεράσια και για το γαρνίρισμα οι νιφάδες αμυγδάλου, ξηροί καρποί, σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας.

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής φτιάχνεται με φρέσκο γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουρ και βανίλια. Τα υλικά αναμιγνύονται και θερμαίνονται σε μία κατσαρόλα, έως ότου δέσει η κρέμα η οποία πρέπει να ψυχθεί προτού χρησιμοποιηθεί.



Πώς να διατηρήσετε τη ζύμη τάρτας τραγανή

Η βασική δυσκολία όταν φτιάχνετε τάρτες φρούτων είναι τα υγρά, που βγάζουν τα φρούτα και ποτίζουν τη βάση της τάρτας.

Για να παραμείνει η ζύμη της τάρτας τραγανή, αλείψτε την επιφάνειά της με μια παχιά στρώση από ασπράδι αυγού και μετά ψήστε την. Το ασπράδι θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό στρώμα που θα εμποδίσει τα υγρά των φρούτων να μουλιάσουν τη ζύμη.

Σπιτική ζύμη για τάρτα χωρίς μίξερ - Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης ζύμης είναι πολλά. Είναι νόστιμη, φτιάχνεται χωρίς μίξερ και για να γίνει χρειάζεται μόλις 10 λεπτά!

Βήμα #1

Συγκεντρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας όλα τα υλικά ούτως ώστε να μπορούμε να κάνουμε γρήγορες κινήσεις για να μη ζεσταθούν και δεν μπορούμε να δουλέψουμε σωστά τη ζύμη μας. Θα χρειαστούμε 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 250 γρ. παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μία πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική, 1 κρόκο αβγού, 40 γρ. νερό, 1 κρόκο αβγού, αραιωμένο με μία κ.σ. νερό.

Βήμα #2

Διατηρούμε το βούτυρο μέσα σε ένα παγωμένο μπολ, αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει σε κομμάτια ούτως ώστε να μπορέσει να ενσωματωθεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα στο μείγμα μας χωρίς να ζεσταθεί.

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved