Μαμά έδωσε στον γιο της το χειρότερο κολατσιό για το σχολείο

'Οταν συνειδητοποίησε ότι μπέρδεψε τα τάπερ ήταν πλέον αργά. 

Μαμά έδωσε στον γιο της το χειρότερο κολατσιό για το σχολείο

Το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο απασχολεί όλες τις μαμάδες οι οποίες φροντίζουν να το ετοιμάσουν από το βράδυ ή νωρίς το πρωί.

Η Christina, γνωρίζοντας ότι είχε περισσέψει σαλάτα ζυμαρικών από την προηγούμενη, δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει το ταπεράκι που έβαλε στον γιο της ως κολατσιό στο σχολείο.

Ήταν σίγουρη ότι ήταν αυτό με τη σαλάτα. Όμως, όπως αποδείχτηκε το μεσημέρι, όταν το παιδί της επέστρεψε στο σπίτι, είχε κάνει λάθος.

Αντί για το τάπερ με τη σαλάτα ζυμαρικών του είχε βάλει ένα κομμάτι λίπος που φύλαγε στο ψυγείο για τα πουλιά. Μάλιστα ο γιος της, τη ρώτησε με απορία γιατί του έβαλε « αστείο πουρέ πατάτας» για κολατσιό εκείνη την ημέρα.

Η Christina, μοιράστηκε το αστείο περιστατικό στο διαδικτυακό φόρουμ Mumsnet ζητώντας από τους υπόλοιπους γονείς να πουν αν έδωσαν στο παιδί τους χειρότερο κολατσιό από το δικό της.

xeirotero snak sto sxoleio1

Όπως αποδείχτηκε από τα σχόλια που ακολούθησαν δεν ήταν η μόνη.

Μια μητέρα ανέφερε ότι έφτιαξε σάντουιτς για το σχολείο με μουχλιασμένο ψωμί, το οποίο προσπαθούσε να καθαρίσει, ενώ μια άλλη θυμήθηκε το κολατσιό του αδελφού της που ήταν μια πολύ ώριμη μπανάνα και ψίχουλα από μπισκότα που είχαν θρυμματιστεί.

snak sxoleio

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το ταπεράκι;

Tο ταπεράκι θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον μία πηγή σύνθετων υδατανθράκων, μία πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και μία πηγή καλών λιπαρών.

Υδατάνθρακες

ψωμί ολικής άλεσης, κράκερς και κριτσίνια ολικής άλεσης, αραβικές πίτες ολικής άλεσης, φρούτα με το φλοιό, λαχανικά, αλεύρι ολικής άλεσης για την παρασκευή σπιτικών μπισκότων, κέικ και πιτών, κουλούρι Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης.

Πρωτεΐνη

αυγό, τυρί χαμηλών λιπαρών, λεπτές φέτες βραστού κοτόπουλου ή γαλοπούλας για τοστ και sandwich. Το γιαούρτι και το γάλα καλό είναι να αποφεύγονται εκτός αν υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης στο ψυγείο μέχρι το διάλειμμα για την αποφυγή αλλοιώσεων.

Λιπαρά

ανάλατοι ξηροί καρποί, σπόροι, αβοκάντο, ταχίνι, φυστικοβούτυρο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved