Μανά, Μητέρα, Μαμά - Η Γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους στην ζωή της

Μπορεί να νοιώθει ευτυχισμένη;

Μανά, Μητέρα, Μαμά - Η Γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους στην ζωή της

Ναι ! Είναι υπέρτατο δικαίωμα και σεβασμός σε αυτό το πλάσμα που προσφέρει ζωή, αγάπη, ασφάλεια, φροντίδα, έμπνευση, υποστήριξη, χαμογέλα και την πιο φωτεινή, μυρωδάτη, τρυφερή αγκαλιά του κόσμου!

Όλες υπήρξαμε παιδιά και οι περισσότερες από εμάς γίναμε μητέρες. Πιστεύω ότι από την στιγμή που κρατήσαμε στα χεριά μας το πρώτο θετικό τεστ εγκυμοσύνης, εκείνο το τεστ που έκανε την καρδιά να κτυπάει δυνατά, νοιώσαμε το ένστικτο και το μητρικό φίλτρο να ξεπηδάει, μαζί με το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης γι’ αυτό το μαγικό ταξίδι ζωής, που όμοιο του δεν μπορεί να υπάρξει.

Ένα ταξίδι με αμέτρητες χαρές αλλά και πολλές δύσκολες στιγμές οι όποιες γεμίζουν με άγχος, δάκρυα και πόνο την ψύχη της μάνας που πάντα δίνει τα πάντα και ταυτόχρονα πιστεύει, όλο τύψεις, ότι δεν έδωσε αρκετά.

Αυτό που θέλω λοιπόν να σας πω μανούλες του 2021, είναι ότι το δικό σας χαμόγελο και η ψυχική ισορροπία είναι η πηγή για την ανατροφοδότηση της οικογενείας, με όλες τις ποιότητες που έχει ανάγκη για να αναπτυχτεί, παίρνοντας τον δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας.

mana mitera mama giorti tis miteras 3
  • Απολαύστε αυτό το ταξίδι της μητρότητας, δίνοντας χώρο και χρόνο στην αυτοφροντίδα σας και σε ότι μπορεί να σας δώσει χαρά , ψυχαγωγία, ξεκούραση, φορτίζοντας την ενέργεια και το χαμόγελό σας.
  • Ζήστε την κάθε ημέρα με την επίγνωση ότι κάθε μια από εσάς είναι ένα μοναδικό, ξεχωριστό, λαμπερό πλάσμα, επομένως αποφύγετε να συγκρίνεστε με άλλες ή να συγκρίνετε τα παιδιά σας.
  • Προσπαθήστε να είστε συνειδητές και παρούσες σε κάθε προσωπική σας στιγμή. Αφήστε τον εαυτό σας να απολαύσει ένα αρωματικό αφρόλουτρο, την περιποίηση στο κομμωτήριο, μια μάσκα ομορφιάς χαλαρώνοντας με μουσική η τον καφέ με μια φίλη, την βόλτα για τα ψώνια… Ναι , είναι σημαντικό να μπορείτε να αφιερώνετε λίγο χρόνο αποκλειστικά σε εσάς και σε όλα αυτά το μικρά μα τόσο ευεργετικά, τα όποια σας τροφοδοτούν με δύναμη, εκτίμηση απέναντι στον εαυτό σας και μεταδίδουν αυτό το συναίσθημα της πληρότητας και της ισορροπίας στα παιδιά σας.
  • Μάθετε να ζητάτε βοήθεια κάθε φορά που νοιώθετε αγχωμένες και εξαντλημένες. Πάντα υπάρχει ένα άτομο που εμπιστεύεστε, που μπορεί να σας καταλάβει, να σας ακούσει και να σας προσφέρει βοήθεια.
  • Φροντίστε την υγεία σας. Μην παραμελείτε τον ετήσιο διαγνωστικό σας έλεγχο. Επίσης μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή που θα σας ικανοποιεί γευστικά είναι απαραίτητη για να σας δίνει την ενέργεια και τις βιταμίνες που χρειάζεστε, ειδικά αυτήν την δύσκολη εποχή της πανδημίας, όπου η κούραση λόγω αλλαγής ρουτίνας και ωραρίων (τα παιδιά παραμένουν σπίτι) έχει αυξηθεί. Κάθε μια από εσάς έχει να ανταποκριθεί σε άπειρους ρόλους με πιο σημαντικό της Μάνας αλλά και της συζύγου η συντρόφου, εργαζόμενης, μαγείρισσας, νοσοκόμας, φίλης… Κάθε ένας ρόλος κρύβει πολλούς μικρότερους, τους οποίους, πάντα ή σχεδόν πάντα, διεκπεραιώνετε αυτόματα με την φυσικότητα και συνέπεια που έχουν οι ανάσες, οι οποίες τροφοδοτούν με οξυγόνο την υπέροχη ύπαρξη σας.

Ζήστε κάθε στιγμή, κάθε άγγιγμα κάθε παιχνίδι, κάθε γέλιο που μοιράζεστε με τα παιδιά σας.

Κάντε όνειρα! Όνειρα μεγάλα, συγκεκριμένα, για τα παιδιά σας και για εσάς.

mana mitera mama giorti tis miteras 1

Εστιάστε στην πρόθεση σας, η όποια είναι να τους δώσετε όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να ζήσουν με ΥΓΕΙΑ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ. Άλλωστε η πρόθεση περιλαμβάνει τους στόχους της καρδιάς που είναι πάντα γεμάτοι από ποιότητες και ατόφια αγάπη.

Ζούμε σε έναν κόσμο γρήγορων αλλαγών και σημαντικών γεγονότων. Στα επόμενα χρόνια, πολλά θα αλλάξουν και νέα δεδομένα θα μπουν στην ζωή μας, τα οποία εύχομαι να βοηθήσουν τον πλανήτη μας να συνεχίσει ανενόχλητος και πιο δυνατός το ταξίδι μέσα στην δική του οικογένεια στο σύμπαν.

Πάνω σε αυτόν τον πανέμορφο πλανήτη, ένα πλάσμα θα συνεχίσει να δίνει ζωή, τροφή, ελπίδα και χαμόγελο μέσα από τα σπλάχνα της : Η Γυναίκα, η Μητέρα …

Αυτό ευτυχώς δεν θα αλλάξει ποτέ !

Τα σέβη μου Κύριες μου!
Χρόνια μας πολλά!

Μαρία Πετρίδη
Accredited Life Coach

monoesymporeis.com
Facebook: Marie Petridi
Instagram: mariepetridi

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved