Γιαούρτι: Οι απίθανες χρήσεις του που θα σας καταπλήξουν

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το γιαούρτι στην καθημερινότητά σας;

Γιαούρτι: Οι απίθανες χρήσεις του που θα σας καταπλήξουν

Το γιαούρτι είναι από τις τροφές που λίγο-πολύ όλοι έχουμε σπίτι μας. Είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε, γεμάτη με βιταμίνη D, πρωτεΐνες και προβιοτικά.

Εκτός όμως από τη μεγάλη διατροφική του αξία, το γιαούρτι μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως την καθαριότητα του σπιτιού και την περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Πώς αλλιώς μπορείτε λοιπόν να αξιοποιήσετε το γιαούρτι;

1. Ενυδάτωση μαλλιών
Ειδικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, τα μαλλιά χρειάζονται φροντίδα και ενυδάτωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι σαν conditioner, απλώνοντας λίγη ποσότητα στις άκρες των μαλλιών αμέσως μετά το λούσιμο. Για να δράσει θα χρειαστεί περίπου 10 με 15 λεπτά και πολύ καλό ξέβγαλμα με άφθονο νερό αμέσως μετά.

2. Scrub ποδιών
Φτιάξτε το δικό σας scrub ποδιών με γιαούρτι και πείτε αντίο στις σκασμένες φτέρνες μία για πάντα. Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.σ. βρόμη
  • 1 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
  • 1/2 μήλο φρεσκοαλεσμένο
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά και τρίψτε με το μείγμα τις φτέρνες σας, ειδικά στα σημεία που είναι σκασμένες και αφυδατωμένες.

3. Φυσική λεύκανση δοντιών
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε φώσφορο και ασβέστιο. Τρίψτε λίγο γιαούρτι πάνω στα δόντια σας καθημερινά και μέσα σε μία-δύο εβδομάδες τα δόντια σας θα είναι λευκά.

4. Γυάλισμα κουζινικών
Το γιαούρτι μπορεί να κάνει τα κουζινικά σκεύη σας λαμπερά σαν καινούρια. Βουτήξτε ένα πετσετάκι σε λίγο γιαούρτι και τρίψτε τα κουζινικά σκεύη σας μέσα κι έξω.

5. Μάσκα προσώπου
Το γιαούρτι είναι το βασικό συστατικό σε πολλές μάσκες ενυδάτωσης του προσώπου. Ωστόσο, μπορείτε να το αξιοποιήσετε και μόνο του κάνοντας απαλό μασάζ στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Έπειτα, ξεβγάζετε με νερό και θα δείτε αμέσως ότι η επιδερμίδα σας είναι πιο λεία και λαμπερή.

6. Στην κηπουρική
Διαλύστε λίγο γιαούρτι σε νερό και ποτίστε με το μείγμα τα λουλούδια σας. Τα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού έχουν οφέλη και για τα φυτά εκτός από τον ανθρώπινο οργανισμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved