Μητρικός θηλασμός και εργασία: Κι όμως γίνεται!

H επιστροφή μιας μητέρας στην εργασία της πολλές φορές γίνεται η αιτία να σταματήσει να θηλάζει το μωράκι της. Αν και απαιτεί προσπάθεια και καλό προγραμματισμό μια γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να το θέλει!

Μητρικός θηλασμός και εργασία: Κι όμως γίνεται!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μια μανούλα είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα. Τουλάχιστον 20 μέρες πριν την επιστροφή της στη δουλειά, πρέπει να εφοδιαστεί με ένα καλό ηλεκτρικό θήλαστρο και να αρχίσει να δημιουργεί τη δική της αποθήκης γάλακτος. Στα ειδικά σακουλάκια ή σε μπουκάλια μπορεί το μητρικό γάλα να αποθηκευτεί στην κατάψυξη και να παραμείνει εκεί για δύο μήνες. Πολύ σημαντικό είναι να αναγράφεται πάντα η ημερομηνία αποθήκευσης ώστε η μανούλα να ξέρει και να δίνει στο μωρό της κάθε φορά το πιο παλιό.

Επόμενο βήμα είναι να αρχίσει το μωράκι σιγά σιγά να πίνει το μητρικό γάλα από το μπουκάλι, έτσι ώστε να μην παραξενευτεί όταν η μαμά λείπει στη δουλειά και κάποιος άλλος χρειαστεί να το ταΐσει. Όποιος αναλάβει να το φροντίζει τις ώρες που η μητέρα θα βρίσκεται εκτός σπιτιού καλό θα είναι να το επισκέπτεται συχνά για να αποκτήσει οικειότητα μαζί του και να μην νιώθει παράξενα την πρώτη μέρα που θα χρειαστεί να μείνουν μόνοι.

Τέλος η μητέρα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τον διευθυντή της για να μπορεί να αντλεί γάλα τις ώρες που βρίσκεται στην εργασία της. Ανάλογα με την ηλικία του μωρού εκείνη θα κρίνει κάθε πότε είναι αυτό απαραίτητο αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα ένας χώρος για να μπορεί με ησυχία και διακριτικότητα να αντλεί γάλα τις ώρες που χρειάζεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved