Συμβουλές για καλύτερο σεξ μετά τον ερχομό του μωρού στο σπίτι

Ήρθε το μωρό στο σπίτι, η ζωή σας έχει αλλάξει, αν μάλιστα είναι το πρώτο τα συναισθήματα ποικίλλουν από τον ενθουσιασμό και τη χαρά έως την αγωνία και το άγχος για αυτό το μικρό πλασματάκι και το πώς θα το μεγαλώσετε.

Μαρίνα Μόσχα
Συμβουλές για καλύτερο σεξ μετά τον ερχομό του μωρού στο σπίτι

Η καθημερινότητα παίρνει άλλη τροπή μέσα από τους νέους ρόλους που εξυπηρετείτε, όπως και η ερωτική σας ζωή επίσης. Ήδη έχετε πάρει μία γεύση της αλλαγής στο σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης…

Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε μία καλή σεξουαλική ζωή, μετά τον ερχομό του μικρού σας που απορροφά την προσοχή σας.

1. Μην βιάζεστε: Μετά τη γέννα, το σώμα χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα να επανέλθει, όπως και οι ορμόνες σας. Μην απογοητεύεστε αν δεν νιώθετε ερωτική επιθυμία για παράδειγμα το διάστημα του θηλασμού, εφόσον η αύξηση της προλακτίνης μειώνει την ερωτική διάθεση. Αν ανησυχείτε ότι το στήθος σας μπορεί να βγάλει γάλα σε ακατάλληλη στιγμή, όντως μπορεί να συμβεί. Αν δεν θέλετε να συμβεί, θηλάστε το μωρό πριν από τη σεξουαλική επαφή.

2. Μοιραστείτε την ανησυχία σας: Λογικό να νιώθετε και οι δύο περίεργα όσον αφορά το σεξ μετά την γέννα. Ο καθένας βέβαια για τους δικούς του λόγους, τους οποίους όμως χρειάζεται να πείτε ο ένας στον άλλον, να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, όπως και τους προβληματισμούς σας γύρω από το σεξ…

3. Ενημερωθείτε από τον γυναικολόγο σας: Η σωστή ενημέρωση θα βοηθήσει στο πως και πότε μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά την σεξουαλική σας ζωή.

4. Σεξ δεν είναι μόνο η πράξη: Ναι, έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές πως σεξ δεν είναι μόνο η πράξη και η διείσδυση του πέους στον κόλπο. Σεξ είναι και τα προκαταρκτικά, όπου μπορούν σταδιακά να σας επαναφέρουν την ερωτική επιθυμία και να σας βάλουν όμορφα και γλυκά και πάλι στο … παιχνίδι!

SEX META TON ERXOMO TOU PAIDIOU SIMVOULES

5. Πειραματιστείτε: Μην περιμένετε – στην αρχή τουλάχιστον – να λειτουργείτε στο σεξ όπως πριν την εγκυμοσύνη. Μην εστιάζετε στο αν θα κορυφώσετε ή όχι. Αφεθείτε στα χάδια του συντρόφου σας και στην αγκαλιά του και θα βρείτε και πάλι την …φόρμα σας.

6. Κλειστή πόρτα: Αν έχετε και άλλα παιδιά εκτός από το νεογέννητο, η πόρτα του υπνοδωματίου σας «πρέπει» να είναι κλειστή, ώστε να μην νιώθετε ότι θα σας ακούσουν, θα σας δουν ή θα καταλάβουν τι κάνετε. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με τον ερχομό του νέου μωρού αλλά είναι γενικότερος κανόνας.

7. Φροντίδα εαυτού: Συνήθως η γυναίκα μετά την εγκυμοσύνη και τις αλλαγές στο σώμα της, δεν νιώθει και τόσο …ποθητή! Αρχίστε να προσέχετε λοιπόν τον εαυτό σας, ενώ θα δώσετε ένα χρονικό διάστημα μέχρι να νιώσετε όπως και πριν. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως θα απέχετε σεξουαλικά μέχρι να χάσετε τα κιλά και να βρείτε τη σιλουέτα σας.

8. «Δημιουργήστε χρόνο»: Μην κρύβεστε πίσω από το γνωστό «δεν έχουμε χρόνο» Μπορεί να νιώθετε κούραση και να προσπαθείτε να τα προλάβετε όλα πριν ξυπνήσει το μικρό σας, χρειάζεται όμως να βρείτε χρόνο και για τους δυο σας. Και τον χρόνο συνήθως τον δημιουργούμε όταν …θέλουμε!

9. Δεν υπάρχουν «ιδανικές συνθήκες»: Αν περιμένετε να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης, να είναι το μωρό ήσυχο και να μην σας κουράζει, να είναι όλα «έτσι όπως εσείς θέλετε», τότε μάλλον δεν θα ξανακάνετε σεξ στη ζωή σας!

10. Αποδοχή: Η αποδοχή της νέας κατάστασης είναι το πιο σημαντικό συστατικό χρειάζεται να αφομοιώσετε, εφόσον ήδη έχετε περάσει σε μία άλλη φάση, μία διαφορετική φάση ζωής, όπου όσο πιο γρήγορα την αποδεχτείτε, τόσο πιο γρήγορα θα προσαρμοστείτε και θα βρείτε τους ρυθμούς σας και πάλι!

Τέλος, για να αρχίσετε να απολαμβάνετε και πάλι μία καλή σεξουαλική ζωή, χρειάζεται να έχετε και μία καλή και υποστηρικτική σχέση με τον σύζυγο-σύντροφο και εραστή σας!

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved