Μίλα με τους γονείς για την πρώτη σου φορά! Γονείς, δώστε χώρο στο παιδί να σας μιλήσει!

Παγκόσμια ημέρα αντισύλληψης σήμερα και ένα από τα πιο «καυτά» ερωτήματα των εφήβων σχετικά με την πρώτη φορά που βρίσκονται ερωτικά με τον/την σύντροφο τους είναι αν πρέπει να μιλήσουν για αυτό στους γονείς τους!

Μίλα με τους γονείς για την πρώτη σου φορά! Γονείς, δώστε χώρο στο παιδί να σας μιλήσει!

Οι γονείς λοιπόν θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμοι καθώς προχωράτε στο επόμενο στάδιο της ζωής σας. Μπορεί να ντρέπεστε όμως είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι να μιλήσετε μαζί τους διότι σαν ξέρουν όσο κανέναν κι επιπλέον είναι κάτι που έζησαν κι αυτοί πού νωρίτερα από εσάς

Πώς θα πάρεις την απόφαση να το κάνεις; Διάβασε μερικές συμβουλές από τους ειδικούς της σελίδας your-life!

• Πλησίασε έναν από τους γονείς σου, αντί και τους δυο γονείς ταυτόχρονα. Είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με το γονέα που αισθάνεσαι πιο άνετα.
• Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι αγχωμένος/η ΚΑΙ να το λες. Έτσι, ο γονιός γνωρίζει τι θάρρος χρειάστηκε για να τον/την πλησιάσεις και γίνεται πιο ξεκάθαρο ότι πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα για σένα.
• Η λύση είναι ο σωστός χρόνος: Μη μιλήσεις με τη μαμά σου όταν θα ετοιμάζεται να φύγει. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει κάποιου είδους χρονικός περιορισμός.
• Ο χώρος: Μην κάνεις την κουβέντα αυτή μπροστά σε πολλούς ανθρώπους. Καλύτερα, αναζήτησε έναν ιδιωτικό και οικείο τόπο συνάντησης. Το σπίτι είναι καλό, αλλά το ίδιο καλός χώρος μπορεί και να είναι το αγαπημένο σου καφέ σε ώρα που δεν θα έχει πολύ κόσμο.
• Πρέπει να γνωρίζεις το θέμα – και πόσα πολλά ή λίγα θέλεις να πεις στον γονιό σου. Μπορείς αν θέλεις, να χρησιμοποιήσεις την ιστορία ενός φίλου σου απλά για να ελέγξεις «την κατάσταση» π.χ. «H Ελένη και ο φίλος της σκέφτονται να κάνουν σεξ, τι γνώμη έχεις γι' αυτό»;
• Μην αναφέρεις «καυτά» θέματα, που γνωρίζεις ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Ξεκίνησε με κάτι που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει διαξιφισμούς και αντιδράσεις, ενώ θα σε οδηγήσει στις απαντήσεις που αναζητάς.
Μαμάδες και μπαμπάδες δώσε χώρο και χρόνο στο παιδί να σας μιλήσει ανοιχτά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved