Στόχοι της νέας χρονιάς - Σκέψου λίγο ή πολύ αλλά τόλμησε να τους ακολουθήσεις

Πάντα με τον ερχομό του νέου έτους οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται τι έφερε και τι πήρε η χρονιά που πέρασε.

Χρύσα Παπακυργιάκη
Στόχοι της νέας χρονιάς - Σκέψου λίγο ή πολύ αλλά τόλμησε να τους ακολουθήσεις

Σκέφτονται ακόμη και τι θέλουν να πετύχουν τη νέα χρονιά. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ δημιουργικό να κάνουμε μια γραπτή λίστα με όλους μας τους στόχους ακόμη και αν είναι "όνειρα" ή κάτι πιο μακροπρόθεσμο.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

Η καλύτερη επιλογή είναι μολύβι και χαρτί. Παίρνουμε το μολύβι, φτιάχνουμε μια χαλαρή ατμόσφαιρα ανάβοντας ένα κερί ή κάτι τέτοιο και αρχίζουμε να κάνουμε ελεύθερο συνειρμό.

Δηλαδή χωρίς φίλτρα και κριτήρια ξεκινούμε να οραματιζόμαστε τον εαυτό μας και πώς θέλουμε να ζούμε τη ζωή μας. Γράφουμε λοιπόν ότι μας έρθει στο νου χωρίς φυσικά να κριτικάρουμε την ίδια μας τη σκέψη.

Μόλις τελειώσουμε αυτή την αυθόρμητη καταγραφή, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα πλάνο, ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο που θα μας οδηγήσει πιο κοντά στους στόχους μας.

Δεν χρειάζεται να ακολουθούμε το πρότυπο που μας δίδαξαν, δεν χρειάζεται να βάζουμε στόχους που θέλει η οικογένεια ή η κοινωνία μας...

Εσύ θέλεις; Πώς θα νιώσεις χαρά και ολοκλήρωση;

Σκέψου λίγο ή πολύ αλλά τόλμησε να το ακολουθήσεις!

Σε άλλους αρέσουν τα ταξίδια, σε άλλους μια αλλαγή καριέρας ή σπιτιού... Οτι και να είναι αξίζει τον κόπο! Κυνηγήστε το και ξεκινήστε το νέο έτος δυναμικά!

Η οπτικοποίηση είναι βοηθητική σύμφωνα με έρευνες για να μην ξεχάσουμε τον στόχο και παρασυρθούμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ωστόσο, προσοχή! Μην είστε αυστηροί ή άκαμπτοι με τους στόχους σας! Ακόμη και μια σκέψη ή μια πολύ μικρή πράξη προς τον στόχο σας έχει νόημα!

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psuxis-logos@blogspot.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved