Γιατί δεν πρέπει να λέτε σε μία νέα μαμά να κοιμάται, όταν κοιμάται και το μωρό;

Μήπως, λέτε κι εσείς αυτή τη φράση;

Γιατί δεν πρέπει να λέτε σε μία νέα μαμά να κοιμάται, όταν κοιμάται και το μωρό;

Εντάξει, δε λέμε ότι όποιος παροτρύνει μία νέα μαμά να κοιμηθεί την ώρα που κοιμάται και το μωρό, το κάνει με κακή πρόθεση. Άλλωστε, είναι μία άποψη που επικρατεί και που πολλές μαμάδες, νέες και μη, την εφαρμόζουν και με αποτέλεσμα.

Ωστόσο, για πολλές μαμάδες, η συμβουλή αυτή δεν αποδεικνύεται χρήσιμη. Και όταν τη δίνετε σε μία νέα μαμά, η οποία προσπαθεί να βρει τα πατήματα της, να φτιάξει το πρόγραμμα της προσαρμοσμένο στις ανάγκες και το ωράριο του μωρού, είναι το τελευταίο που θέλει να ακούσει. Και που δεν θα τη βοηθήσει.

Δείτε παρακάτω, για ποιους λόγους να μη λέτε το «κοιμήσου, όταν κοιμάται και το παιδί» σε νέες μαμάδες.

Το έχει ακούσει πολλές φορές. Είναι κάτι, που το λένε όλοι. Η ίδια, απλά, δε μπορεί να κοιμάται διακεκομμένα και προτιμά να της πείτε κάτι πιο χρήσιμο.

Πρακτικά δεν είναι πάντα εφικτό. Το μωρό μπορεί να κοιμηθεί για 10 λεπτά και να πεταχτεί στον ύπνο του. Μαζί και η μαμά. Και ο σύντομος αυτός ύπνος, μπορεί να την κάνει περισσότερο χάλια, απ’ ο, τι ήταν.

Όταν κοιμάται το μωρό, είναι μια καλή ευκαιρία για τη μαμά να ασχοληθεί με άλλες υποχρεώσεις. Να καθαρίσει το σπίτι, να μαγειρέψει, να δει λίγη τηλεόραση, να κάνει ένα μπάνιο, να μιλήσει με φίλους. να ασχοληθεί λίγο με τον εαυτό της.

Και στην τελική, δε μπορεί να κοιμηθεί με εντολή. Δεν διαθέτει το μαγικό κουπάκι, που λέει «τώρα, το πατάω και κοιμάμαι». Ακόμη και αν είναι κουρασμένη, δεν είναι πάντα εύκολο. Επιπλέον, όταν σκέφτεσαι αυτό το «πρέπει», τις περισσότερες φορές σού δημιουργεί άγχος και υπερένταση, φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πηγή: popsugar

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved