Με δύο φωτογραφίες μία μαμά δείχνει τις δύο πλευρές της επιλόχειας κατάθλιψης

Το δικό της μήνυμα για την επιλόχεια κατάθλιψη, δίνει μία μαμά δύο παιδιών, δημοσιεύοντας δύο δυνατές προσωπικές της φωτογραφίες, από την καθημερινότητα της. Χωρίς φίλτρα, χωρίς παρεμβάσεις. Όπως ακριβώς είναι.

Με δύο φωτογραφίες μία μαμά δείχνει τις δύο πλευρές της επιλόχειας κατάθλιψης

Η Kathy DiVincenzo ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook δύο φωτογραφίες από την καθημερινότητα της με τα παιδιά, μιλώντας ανοιχτά για την επιλόχεια κατάθλιψη, για όσα αισθάνεται και νιώθει και για τη «διπλή» καθημερινότητα, όπως την χαρακτηρίζει και την αποτυπώνουν οι δύο φωτογραφίες.

«Δουλεύω πολύ σκληρά για να κρύψω από εσένα την πραγματικότητα, που ζω, επειδή φοβάμαι ότι θα σε κάνω να νιώσεις άβολα» αναφέρει η Kathy στο post της.
Και συνεχίζει: «Φοβάμαι, όμως, ότι κι εσύ θα με πεις τρελή, αδύναμη, απαίσια μαμά και χίλια άλλα πράγματα, που το μυαλό μου με πείθει ότι θα κάνεις. Αισθάνομαι ότι ήρθε η στιγμή να σου δείξω πώς είναι η πραγματικότητά μου, αυτή που ζω καθημερινά και όχι αυτή που δείχνω ενίοτε στο Facebook. Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο αυτές φωτογραφίες αντιπροσωπεύουν την καθημερινότητά μου. Είναι η καθημερινότητά μου. Απλά, εξαρτάται από τη μέρα. Θα μοιραζόμουν μόνο μία από αυτές τις δύο πραγματικότητες και αυτό είναι το πρόβλημα. Το πιο εξαντλητικό και ψυχοφθόρο σε αυτές τις συνθήκες, είναι ότι πρέπει να προσποιούμαι, να προσποιείσαι ότι δεν είναι έτσι. Πρέπει να σταματήσουμε να υποθέτουμε ότι η περίοδος μετά τον τοκετό είναι πάντα γεμάτη ευφορία και ευτυχία, γιατί για μία στις 7 μαμάδες, δεν είναι. Πρέπει να μάθουμε τα σημάδια, τα συμπτώματα, να βοηθήσουμε. Πρέπει να «σπάσουμε» το στίγμα, να μιλήσουμε, να μοιραστούμε την ιστορία μας. Να πούμε και σε άλλες μαμάδες ότι δεν είναι μόνες. Να τους πούμε ότι δεν χρειάζεται να υποφέρουν μέσα στη σιωπή. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να μοιραστείτε όσα νιώθετε με άλλους, αλλά αξίζει. Το αξίζετε», γράφει χαρακτηριστικά.

Στις δύο φωτογραφίες, η Kathy είναι στο παιδικό δωμάτιο με τα παιδιά της. Στην πρώτη είναι περιποιημένη και ποζάρει χαμογελαστή στο φακό. Στη δεύτερη είναι ατημέλητη, έχει ένα χαμένο βλέμμα, σα να δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω της, ενώ το δωμάτιο είναι άνω κάτω. Σε αντίθεση με την πρώτη που εικόνα παραπέμπει σε φωτογραφία, βγαλμένη από περιοδικό.


Πηγή: popsugar

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved