10 πράγματα που μόνο μία εργαζόμενη μαμά μπορεί να καταλάβει

Το να είσαι εργαζόμενη μητέρα, είναι πολλά πράγματα μαζί. Ένα από αυτά, είναι ότι δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση.

10 πράγματα που μόνο μία εργαζόμενη μαμά μπορεί να καταλάβει

Ειδικά, όταν πρέπει να επιστρέψεις στη δουλειά και το παιδί είναι ακόμη μωρό και το θηλάζεις. Δύσκολο πράγμα, που αν δεν το έχεις ζήσει, δε μπορείς να καταλάβεις. Αλλά ας δούμε και άλλα δύσκολα πράγματα, που μία εργαζόμενη μαμά βιώνει καθημερινά και μόνο μία άλλη μαμά στην ίδια θέση, μπορεί να την καταλάβει.

Να ψάχνει με το θήλαστρο στο χέρι άδειο γραφείο!

Εμπειρία μοναδική. Να νιώθεις το στήθος πρησμένο, έτοιμο να εκραγεί και να ξέρεις ότι πρέπει να βγάλεις το γάλα. Παίρνεις το θήλαστρο ανά χείρας και ψάχνεις άδειο γραφείο, για να κάνεις τη δουλειά σου. Αν δε βρεις, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι πρόθυμοι να ξεβολευτούν και να σου προσφέρουν το δικό τους

Να βγάζεις το γάλα, ενώ πρέπει να μιλήσεις στο τηλέφωνο με σημαντικό πελάτη/συνεργάτη

Αυτή και αν είναι μοναδική εμπειρία. Έχεις ξεκινήσει να βγάζεις με το θήλαστρο το γάλα, αλλά – κοίτα ατυχία – πρέπει να μιλήσεις εκείνη την ώρα με σημαντικό πελάτη ή συνεργάτη. Και το κάνεις. Και ακούγεται αυτός ο θόρυβος που κάνει το θήλαστρο και το ρίχνεις στις... παρεμβολές και στο κακό σήμα!

Η δύσκολη ώρα που πρέπει να φύγεις από το σπίτι

Ήρθε ή ώρα να φύγεις και το παιδί έχει κολλήσει πάνω στο πόδι σου και σχεδόν σε εκλιπαρεί να μη φύγεις σήμερα για τη δουλειά. Ναι, η πρώτη σκέψη που κάνεις, είναι να παραστήσεις την άρρωστη, αλλά δεν το κάνεις. Κάνεις πέτρα την καρδιά σου και φεύγεις για τη δουλειά, με την εικόνα του παιδιού σου να σε στοιχειώνει το υπόλοιπο της μέρας

koritsakimama

Το παιδί να έχει πυρετό και να δίνεις συμβουλές από το τηλέφωνο

Μία εργαζόμενη μαμά μπορεί να νιώσει πόσο απαίσιο συναίσθημα είναι αυτό. Το παιδί να έχει πυρετό και να μη μπορείς να είσαι δίπλα του, διότι δεν είναι πάντα εύκολο. Και να είσαι αναγκασμένη να δίνεις συμβουλές και τι να κάνει η γιαγιά ή η μπέιμπι σίτερ από το τηλέφωνο. Ενώ εκείνη τη στιγμή θέλεις όσο τίποτε, να τα παρατήσεις και να τρέξεις δίπλα του. αλλά είπαμε, δεν είναι πάντα εύκολο.

Να λύσεις μία διαμάχη όταν είσαι σε σύσκεψη

Κι εκεί που είσαι σε σύσκεψη με τους συνεργάτες σου, χτυπάει το τηλέφωνο του σπιτιού και σού ζητάνε για ακόμη μία φορά να εκτελέσεις χρέη διαιτητή. Βλέπεις, όταν τσακώνονται τα παιδιά και η μαμά πρέπει να κάνει το διαιτητή για την εργαζόμενη γίνεται και με... τηλεδιάσκεψη. Αλλά πολλές φορές, ακατάλληλες ώρες

Το σώμα εδώ, το μυαλό εκεί

Αν ρωτήσεις εργαζόμενες μαμάδες, όλες το ίδιο θα σου πούνε. Τις ώρες που λείπουν από το σπίτι, το σώμα είναι στο γραφείο και το μυαλό στα παιδιά.

Στο ένα χέρι το μωρό, στο άλλο το ποντίκι

Φαινομενικά, φαίνεται μεγάλη εξυπηρέτηση. Να δουλεύεις από το σπίτι. Αλλά όταν το παιδί είναι μωρό, έχουν υπάρξει και αυτές οι πολλές φορές, που στο ένα χέρι το κρατάς αγκαλιά και με το άλλο γράφεις στο πληκτρολόγιο.

Το Skype μεγάλη εφεύρεση

Τώρα γίνεται και μέσω facebook, αλλά μέχρι πρότινος το Skype ήταν η μεγαλύτερη εφεύρεση για μία μαμά. Τους λόγους τους καταλαβαίνετε. Ξεκλέβεις χρόνο και βλέπεις το παιδί σου

Με τα παιδιά στο γραφείο

Για εκείνα είναι η μεγάλη χαρά. Για εσένα επίσης, αφού τα έχεις κοντά σου, αλλά ξέρεις ότι δεν θα κάνεις και πολλά. Ειδικά, αν δεν κάθονται ήσυχα και γυρνάνε από γραφείο σε γραφείο.

Καφέ με μαμάδες; Τι είναι αυτό;

Θέλεις πολύ να γνωρίσεις άλλες μαμάδες, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Στα γρήγορα ανταλλάσσεις μια «καλημέρα» το πρωί που πηγαίνετε τα παιδιά. Η εργαζόμενη μαμά δεν έχει την πολυτέλεια να πάει μετά το σχολείο για καφέ με άλλες μαμάδες. Έτσι, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να τις καλέσει σπίτι – γιατί μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά πρέπει να κάνουν κι εκτός σχολείου παρέα με τους φίλους τους – όταν δε δουλεύει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved