Είστε νέα μανούλα; Αυτές είναι οι σκέψεις που δεν περιμένατε ότι θα σας περνούσαν από το μυαλό, αλλά σίγουρα έχετε κάνει!

Ένα μωρό αλλάζει τελείως τη ζωή και την καθημερινότητά σας με τέτοιον τρόπο, που ούτε καν σας περνούσε από το μυαλό! Οι προτεραιότητές σας, ο τρόπος σκέψης σας, όλα είναι διαφορετικά! Αυτό όμως δεν είναι που κάνει τη μητρότητα τόσο μαγική;

Είστε νέα μανούλα; Αυτές είναι οι σκέψεις που δεν περιμένατε ότι θα σας περνούσαν από το μυαλό, αλλά σίγουρα έχετε κάνει!

Ήδη από το πρώτο διάστημα που φέρνετε το μωρό σας στο σπίτι, συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να μάθετε ένα εκατομμύρια καινούρια πράγματα και πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος της μαμάς. Θυμάστε τη μητέρα σας να λέει «όταν γίνεις μαμάς θα καταλάβεις» και τώρα πια καταλαβαίνετε τι εννοούσε! Όλο λοιπόν αυτό το διάστημα, που προσπαθείτε να αντεπεξέλθετε στα νεά σας καθήκοντα, κάποιες σκέψεις γυρνάνε ξανά και ξανά στο μυαλό σας και εύχεστε να είχατε μία απάντηση.

«Αχ μακάρι να ήξερα πώς να αλλάξω την πάνα του μωρού μου με το ένα χέρι!»
Κάποιες στιγμές όπου ο ελεύθερος χρόνος σας θα είναι ανύπαρκτος και θα πρέπει ταυτόχρονα να κανετε 200 πράγματα, εύχεστε το άλλαγμα της πάνας να μπορούσατε να το κάνετε σε 2 λεπτά και μάλιστα με το ένα χέρι!

«Πώς να πάω στο super market με το μωρό;»
Όταν το μωρό είναι πολύ μικρό, αυτό είναι λίγο δύσκολο, με το που μεγαλώσει όμως λίγο μπορείτε να το βάζετε στην ειδική θήκη του καροτσιού. Φροντίστε όμως να το κρατήσετε απασχολημένο με κάποιο παιχνίδι ή με οτιδήποτε, γιατί αλλιώς... τη βάψατε!

«Πώς να ζητήσω βοήθεια;»
Τις πρώτες εβδομάδες είναι πολύ πιθανό -και πολύ λογικό επίσης- να πελαγώσετε! Δεν είναι κακό να το παραδεχτείτε και είναι σημαντικό να ξέρετε ότι οι άνθρωποι που σας αγαπάνε θα είναι δίπλα σας. Ζητήστε βοήθεια και όλα θα πάνε καλά!

«Πώς να κάνω τις δουλειές του σπιτιού; Πότε να προλάβω;»
Αυτές οι σκέψεις αρχίζουν όταν το μικρό σας μεγαλώσει λίγο και φτάσει στην ηλικία του 1 έτους. Τότε θα κάνει τα πρώτα του βήματα, θα θέλει να ανακαλύψει τον κόσμο, ταυτόχρονα όμως δε θα είναι έτοιμο να σας αποχωριστεί εύκολα και θα είναι διαρκώς «κολλημένο» πάνω σας! Αν δε μπορεί να κάτσει για πολλή ώρα μόνο του, μπορεί να συμβάλει με τον τρόπο του σε ότι κάνετε, από το άπλωμα των ρούχων, μέχρι το μαγείρεμα!

«Φαίνομαι όντως τόσο κουρασμένη;»
Τους πρώτους μήνες, ή μάλλον καλύτερα τα πρώτα χρόνια, ο ελεύθερος χρόνος σας θα είναι αν όχι ανύπαρκτός, ελάχιστος! Η κάθε μέρα περνάει χωρίς να το καταλάβετε και οι 24 ώρες δε σας φτάνουν για να κάνετε όλα αυτά που θέλετε. Νιώθετε και φαίνεστε κουραμσένη, είναι λογικό. Χρειάζεται όμως να αφιερώσετε και λίγο χρόνο στον εαυτο σας. Για μισή ώρα, ξεχάστε ότι σας απασχολεί, ηρεμήστε και πάρτε δυνάμεις για να συνεχίσετε!

«Πρέπει να καθαρίσω το σπίτι σε 10 λεπτά! Γίνεται;»
Και όμως γίνεται! Ένα από τα καλά της μητρότητας είναι ότι θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε δυνάμεις σουπερ ήρωα! Μπορείτε να κάνετε πράγματα σε χρόνο μηδέν αλλά και να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved