Γιατί πρέπει να είσαι μια ευέλικτη μαμά

Η ευελιξία κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη. 

Γιατί πρέπει να είσαι μια ευέλικτη μαμά

Μαμά παίζει με την κόρη της στην εξοχή.

Bigstock

Οι περισσότερες γυναίκες όταν μαθαίνουν ότι θα αποκτήσουν παιδί οραματίζονται τον τύπο της μαμάς που ήθελαν να γίνουν.

Σκέφτονται ότι θα θηλάζουν αποκλειστικά, δεν θα αφήνουν το παιδί μπροστά σε μια οθόνη για ώρες, η διατροφή του θα είναι κυρίως με βιολογικά προϊόντα και φυσικά θα έχει μια σταθερή ρουτίνα ύπνου.

Πιθανόν να τα έχετε σκεφτεί κι εσείς όλα αυτά και να θέλατε να τα εφαρμόσετε στην πράξη. Θα διαπιστώσατε όμως ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, τα προγράμματα ακόμα και η επιμονή σας.

Χρειάζεται ευελιξία προκειμένου να γίνει η καθημερινότητά σας πιο εύκολη αλλά και να βρείτε τις ισορροπίες με το παιδί.

Κι όπως έγραψε μια μαμά με δίδυμα στο theeverymom.com, « όχι μόνο κατάλαβα την αναγκαιότητα να εγκαταλείψω τις αυστηρές πολιτικές μου αλλά στην πραγματικότητα έχω διαπιστώσει ότι όσο πιο ευέλικτη είμαι στην ανατροφή των παιδιών, τόσο καλύτερη μητέρα, σύντροφος και γενικά άνθρωπος είμαι».

mitera-giorti-gynaikas.jpg

Γυναίκα-μαμά, κρατά στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο μωρό και του διαβάζει παραμύθι.

Bigstock

Πώς να γίνεται μια ευέλικτη μαμά

Βρείτε τη χρυσή τομή

'Ο,τι δεν λειτουργεί, αλλάξτε το. Δε χρειάζεται να εξαντληθείτε για να διαπιστώσετε ότι πρέπει να ακολουθήσετε άλλη τακτική. Υπάρχουν πολλές επιλογές και πρέπει να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Το να είστε ευέλικτες στο πώς να διατηρήσετε την ψυχική και σωματική σας ευεξία σας κάνει εξαιρετική μητέρα.

Δεν χρειάζεται να έχετε ενοχές για τα πάντα

Είναι μάλλον απίθανο μια μαμά να μη νοιώσει ενοχές. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε νοοτροπία σχετικά με όσα θεωρείτε αποτυχία. Έχετε ένα παιδί που αρνείται να κοιμηθεί; Προσπαθήστε να είστε ευέλικτες στις ανάγκες ύπνου του κάθε μέρα. Δεν έχετε ξεκινήσει τις στερεές τροφές στο μωρό ή την εκπαίδευση τουαλέτας; Οκ, θα το κάνετε τώρα. Όπως τα παιδιά θα κάνουν λάθη και θα μάθουν από αυτά, το ίδιο ισχύει και για εσάς.

A Happy And Beautiful Woman 35-40 Years Old Lies With A Little Girl In The Autumn Foliage, A Bright

Μαμά είναι ξαπλωμένη στο γρασίδι έχοντας αγκαλιά τη κόρη της

Bigstock

Μειώστε το ψυχικό σας φορτίο και τη σωματική εξάντληση

Η μητρότητα είναι εξαντλητική. Η ευελιξία λοιπόν σας βοηθά να μη νιώθετε εξουθενωμένες στο τέλος της ημέρας. Έχετε ακούσει ότι τα παιδιά πρέπει να παίζουν μόνο με εκπαιδευτικά παιχνίδια, όλα τα παιχνίδια τους πρέπει να απολυμαίνονται κατάλληλα και ότι δεν πρέπει να έχουν πάρα πολλά ηλεκτρονικά. Θα υπάρξουν όμως στιγμές που θα δουν τηλεόραση ή θα παίξουν παραπάνω με ένα βιντεοπαιχνίδι κι εσείς θα έχετε χρόνο να πιείτε με την ησυχία σας έναν καφέ. Όχι, δεν είναι τραγικό ούτε εσείς κακή μαμά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved