Συμβουλές για μαμάδες: Τι να κάνεις για να μην «τρελαθείς» αυτές τις γιορτές

Αν δε φτιάξεις μελομακάρονα, δε σημαίνει ότι δεν είσαι μία καλή μαμά.

Συμβουλές για μαμάδες: Τι να κάνεις για να μην «τρελαθείς» αυτές τις γιορτές
Bigstock

Η περίοδος των γιορτών ξεκίνησε και σίγουρα στη λίστα σου έχεις ήδη βάλει ένα εκατομμύριο πράγματα. Να στολίσεις το σπίτι, να πάρεις δώρα, να δεις φίλους και συγγενείς, να επισκεφτείς με τα παιδιά τα χριστουγεννιάτικα πάρκα, να φτιάξεις μελομακάρονα, να, να, να…

Και κάπως έτσι, αντί να απολαύσεις τις γιορτινές μέρες, να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις, νιώθεις το άγχος και την πίεση να σε κυριεύουν και τον χρόνο να σε κυνηγά.

Ευτυχώς, ακόμα προλαβαίνεις να αλλάξεις οπτική και τακτική.

Ιδού μερικές συμβουλές.

Προτεραιοποίησε τα «ναι» σου

Σίγουρα και τις φετινές γιορτές οι προτάσεις για εκδηλώσεις, τραπεζώματα, βόλτες θα είναι πολλές. Δεν χρειάζεται να πεις «ναι» σε όλα. Συζήτησε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τι προτιμάτε να κάνετε και πράξτε αναλόγως.

Υπολόγισε το γιορτινό budget

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς και το οικονομικό κομμάτι είναι ένας ακόμα παράγοντας άγχους για τους περισσότερους γονείς. Πριν ξεκινήσεις τις αγορές υπολόγισε το budget που μπορείς να δαπανήσεις για τα φετινά Χριστούγεννα. Έτσι δεν θα ξεφύγεις, ούτε θα αγχωθείς εκ των υστέρων.

Στόλισε από νωρίς

Και δεν θα τρέχεις τελευταία στιγμή και θα χαρείς τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για περισσότερες μέρες. Το ίδιο φυσικά και τα παιδιά.

Αν δεν προλαβαίνεις να διακοσμήσεις όλο το σπίτι σε μία μέρα, δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείς. Τη μία μέρα στόλισε το δέντρο, την άλλη τα παράθυρα, το μπαλκόνι.

Κάντε τις αγορές από νωρίς

Γράψε σε μία λίστα όλα τα ονόματα και δίπλα ιδέες για πιθανά δώρα. Ξεκίνα τις αγορές από νωρίς για να αποφύγεις τον συνωστισμό των γιορτινών ημερών και το άγχος.

Τήρησε τα έθιμα χωρίς άγχος

Τα έθιμα και οι παραδόσεις είναι για να τα απολαμβάνουμε. Ο στολισμός του δέντρου, τα γλυκά, τα δώρα, όλα μαζί δημιουργούν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Εάν νιώθεις ότι δεν τα προλαβαίνεις όλα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αν δε φτιάξεις μελομακάρονα, δε σημαίνει ότι δεν είσαι μία καλή μαμά. Αν δεν διακοσμήσεις με λαμπάκια κάθε δωμάτιο του σπιτιού, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλή μαμά. Το σημαντικότερο είναι ό,τι κάνεις, να το χαρείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved