Βραζιλία: Έκαναν καισαρική τομή σε γυναίκα που δεν ήταν έγκυος!

Είναι δυνατόν να γίνει καισαρική τομή σε μία γυναίκα που δεν είναι έγκυος; Κι όμως. Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη στην Βραζιλία.

Βραζιλία: Έκαναν καισαρική τομή σε γυναίκα που δεν ήταν έγκυος!

Μια 37χρονη γυναίκα εισήχθη σε νοσοκομείο της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, με έντονους πόνους, λέγοντας στους γιατρούς ότι είναι έγκυος και μάλιστα στην 41η εβδομάδα κύησης.

Και φυσικά εδώ ξεκινάει το παράλογο της υπόθεσης. Οι γιατροί βλέποντας την γυναίκα να υποφέρει και να έχει όλες τις ενδείξεις μίας εγκυμοσύνης, όπως μεγάλη κοιλιά και ναυτία, αντί να κάνουν υπέρηχο, την υπέβαλαν αμέσως σε καισαρική τομή. Τι διαπιστώθηκε; Ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ήταν έγκυος..

Η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας της χώρας, Σιμόν Καρβάλο, δήλωσε πως η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους δηλώνοντας στους γιατρούς πως ήταν στην 41η εβδομάδα κύησης.

Τόνισε μάλιστα, πως ένας από τους λόγους που οι γιατροί πίστεψαν πως ήταν έγκυος ήταν γιατί «είχε όλα τα συμπτώματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, όπως τη μεγάλη κοιλιά και τη ναυτία».

Η Καρβάλο πρόσθεσε πως επειδή οι γιατροί δεν μπορούσαν να ακούσουν τον καρδιακό παλμό του βρέφους, διέταξαν κατεπείγουσα καισαρική τομή, για να ανακαλύψουν τελικά ότι επρόκειτο για ψεύτικη εγκυμοσύνη.

«Η γυναίκα ήταν τόσο πεπεισμένη πως ήταν έγκυος, που θεώρησε πως τα αποτελέσματα των προγεννητικών εξετάσεων που είχε κάνει ήταν λανθασμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved