Οι μαμάδες που έχουν κατάθλιψη επηρεάζουν τον ύπνο των μωρών τους

Πολλές φορές η γέννα μπορεί να προκαλέσει τη γνωστή σε όλους επιλόχειο κατάθλιψη. Κι επειδή η διάθεση της μαμάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή του μωρού, είναι επόμενο μια τέτοια περίπτωση να επηρεάζει και το παιδί. Μάλιστα είναι πολύ συχνές οι περιπτώσεις που επηρεάζεται και ο ύπνος του, πέρα από τη διάθεσή του.

Οι μαμάδες που έχουν κατάθλιψη επηρεάζουν τον ύπνο των μωρών τους

Στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ερευνήθηκαν 45 ανάλογες περιπτώσεις και σε ηλικίες από 1 μήνα μέχρι 2 ετών. Επί επτά μέρες ειδικοί ερευνούσαν τον ύπνο των μωρών σε συνδυασμό με την ψυχική κατάσταση των μαμάδων τους. Σε αυτές που τα συμπτώματα κατάθλιψης ήταν φανερά, προκλήθηκε πρόβλημα με τον ύπνο των μωρών. Αυτό βέβαια λειτουργούσε ως φαύλος κύκλος αφού όσο τα μωρά δεν μπορούσαν να κοιμηθούν τόσο μεγάλωνε το πρόβλημα για την κατάθλιψη των μαμάδων.

Υπάρχει και ένας άλλος λόγος γι' αυτό. Οι μαμάδες που δεν αισθάνονταν καλά ή είχαν πολύ άγχος για το μωρό τους, έκαναν συχνές επισκέψεις στο δωμάτιο του με αποτέλεσμα βέβαια να το ανησυχούν ή να το παίρνουν στο δικό τους κρεβάτι για να ησυχάσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved