Σπιτικό λουτρό με γάλα: Κάντο όπως η Κλεοπάτρα!

Η Κλεοπάτρα ήταν γνωστή όχι μόνο για τις αρχηγικές της ικανότητες αλλά και για την ομορφιά της.

Σπιτικό λουτρό με γάλα: Κάντο όπως η Κλεοπάτρα!

Λέγεται πως η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας στο οποίο πρόσθετε μέλι και λεβάντα. Το γάλα κάνει καλό στο δέρμα. Το γαλακτικό οξύ του γάλατος είναι ένα οξύ, το οποίο βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος και στην απελευθέρωση των νεκρών κυττάρων. Αυτό επιτρέπει στο δέρμα να αναζωογονεί τον εαυτό του πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να βρίσκει τη χαμένη του λάμψη, να ενυδατώνεται και να γίνεται πιο μαλακό.

Με την πάροδο του χρόνου, το λουτρό γάλακτος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και της τραχύτητας.

Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε το γάλα στο μπάνιο σας και να χαρίσετε στο δέρμα σας τα παραπάνω οφέλη:

Τι χρειάζεστε
2 φλιτζάνια γάλα σε σκόνη (κατσικίσιο, αγελαδινό ή γάλα βουτύρου)
Aιθέριο έλαιο λεβάντας ή οποιοδήποτε άλλο άρωμα που προτιμάτε
Προαιρετικά: 1 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι
Προαιρετικά: 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

Τα άλατα (μπορείτε να προσθέσετε και άλλα επιλογή σας) βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος και τη χαλάρωση ενώ η μαγειρική σόδα έχει ιδιότητες αποτοξίνωσης.

Πως να το φτιάξετε
Βάλτε το γάλα σε ένα μεγάλο κύπελλο ανοξείδωτου χάλυβα. Προσθέστε τα άλατα, τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε όλα μαζί καλά. Προσθέστε το άρωμα ή το αιθέριο έλαιο. Η λεβάντα είναι ένα από τα αγαπημένα αρώματα αλλά το μέλι, το αμύγδαλο, η βανίλια, η μέντα, το τριαντάφυλλο και άλλα αρωματικά άνθη είναι επίσης ελκυστικά. Ανακατέψτε τα καλά. Τοποθετήστε το μίγμα σε βάζα ή σε άλλα αεροστεγή δοχεία. Όταν έρθει η ώρα για το μπάνιο σας προσθέστε ένα φλυτζάνι καθώς το νερό του μπάνιου τρέχει και γεμίζει την μπανιέρα, «βυθιστείτε» σε αυτή και χαλαρώστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved