Η δική μου ακμή και η πραγματική ομορφιά

Έχει συμβεί σε όλες μας να πέσουμε ένα βράδυ για ύπνο κλαμένες ελπίζοντας ότι την επομένη όλα θα έχουν αλλάξει.

Η δική μου ακμή και η πραγματική ομορφιά

Στη δική μου περίπτωση μπορεί μεν τα προβλήματα που με στενοχώρησαν να φαίνονταν πιο μικρά την επόμενη μέρα, αλλά στον καθρέφτη μου εμφανίστηκαν καινούρια. Όλα αυτά που δεν είχα αντιμετωπίσει ως έφηβη με την επιδερμίδα μου ήρθαν μέσα σε ένα βράδυ να μου δείξουν στην πραγματικότητα τι θα πει «ακμή».

Ξύπνησα και το πρόσωπό μου είχε γεμίσει σπυράκια. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να κλείσω άμεσα ένα ραντεβού με δερματολόγο. Έτσι κι έγινε. Έμαθα λοιπόν ότι είχα να αντιμετωπίσω μία σοβαρή περίπτωση ακμής η οποία ήταν αποτέλεσμα υπερβολικού στρες/ στενοχώριας και τελοσπάντων καταστάσεων που συμβαίνουν σε γυναίκες όλων των ηλικιών κάποια στιγμή της ζωής τους.

Αυτό συνέβη σε μία χρονική στιγμή που έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στην τηλεόραση. Αυτό σήμαινε πως δεν μπορούσα να αποφύγω το καθημερινό μακιγιάζ για να καλύψω τα σπυράκια μου. Γεγονός που όχι μόνο επιβάρυνε την κατάσταση αλλά και την επιδείνωνε.

Όπως καταλαβαίνετε, για ένα κορίτσι που κάνει τα πρώτα του βήματα σε ένα χώρο που η εικόνα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, ήταν ένας επιπλέον παράγοντας στρες.
Ακολούθησα τη θεραπεία μου σαν σωστός στρατιώτης. Δεν με έπαιρνε να αποτύχω. Ήμουν συνεπής στην αγωγή μου, φρόντιζα σε βαθμό υστερίας την υγιεινή μου (καθαρά χέρια, δικά μου πινέλα πλυμένα με αντισηπτικό, καθημερινή αλλαγή μαξιλαροθηκών) και έκανα πολύ συχνά τις θεραπείες μου και τους καθαρισμούς μου.

Αυτό βεβαίως έγινε πριν από 10 περίπου χρόνια. Η θεραπεία μου κράτησε περίπου 5 μήνες αλλά μου φάνηκε σαν αιωνιότητα. Σήμερα τα κορίτσια και οι γυναίκες είναι πολύ πιο τυχερές. Η κοσμετολογία έχει κάνει άλματα, έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες και έχουν δημιουργηθεί προϊόντα τα οποία μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους, αλλά και χρήσιμα όπλα στα χέρια των δερματολόγων τους.

Η πιο πρόσφατη καινοτομία ήρθε φυσικά από τη La Roche-Posay η οποία μελέτησε το μικροβίωμα, το ζωντανό οικοσύστημα που ζει στην επιφάνειά της επιδερμίδας. Μέχρι σήμερα, οι συνήθεις θεραπείες για την ακμή επικεντρώνονταν σε ένα συγκεκριμένο βακτήριο με μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ακμής: το P. Acnes. Πρόσφατες έρευνες της La Roche-Posay κατέδειξαν ότι ένα διαφορετικό γένος παίζει επίσης σπουδαίο ρόλο στην προκαλούμενη φλεγμονή στην επιφάνεια του δέρματος: ο Σταφυλόκοκκος. Όταν το μικροβίωμα παρουσιάζει έλλειψη ισορροπίας, πέραν της παρουσίας του P. Acnes, παρατηρείται υπερανάπτυξη του Σταφυλόκοκκου. Η ανισορροπία αυτή μπορεί να προκαλέσει αλλεπάλληλες φλεγμονώδεις αντιδράσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι ατέλειες επανεμφανίζονται -ακόμα και μετά από αποτελεσματική θεραπεία.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης κλείστηκαν μέσα στο θαυματουργό σωληνάριο της La Roche-Posay Effaclar Duo (+). Όταν μάλιστα συνδυάζεται με το κλασικό gel καθαρισμού Effaclar Gel τότε γίνονται πραγματικά θαύματα.

Aυτό που θέλω να θυμάσαι είναι ότι τα σπυράκια έρχονται και φεύγουν, η ομορφιά σου και η αυτοπεποίθησή σου όμως δεν πρέπει να εξαρτώνται μόνο από το δέρμα σου. Η πραγματική ομορφιά φαίνεται στα μάτια σου και στο χαμόγελό σου. Για όλα τ’ άλλα υπάρχει η La Roche-Posay.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved