Πώς να αντιμετωπίσετε τις άσπρες κηλίδες στα τα νύχια σας

Τι συμβαίνει και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε;

Πώς να αντιμετωπίσετε τις άσπρες κηλίδες στα τα νύχια σας

Προσέχετε αρκετά τα νύχια σας, κάνετε συχνά πυκνά μανικιούρ αλλά έχετε παρατηρήσει πως όταν δεν είναι βαμμένα φαίνονται κάποιες άσπρες κηλίδες στη βάση των νυχιών σας. Τι συμβαίνει και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε;

Αν τα νύχια σας εμφανίζουν μικρές άσπρες κηλίδες, μπορεί να φταίει κάποιος τραυματισμός στην βάση του νυχιού όπως ένα απότομο πιάσιμο από μία πόρτα ή από λάθος περιποίηση. (Μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις και μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά εργαλεία για να σπρώξετε πίσω τα πετσάκια).

Χρησιμοποιήστε μία πλούσια ενυδατική κρέμα για τα νύχια, ώστε να τα βοηθήσετε να είναι καλά ενυδατωμένα, άρα να μπορούν να είναι δυνατά και ελαστικά ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν πιέσεις.

Αν τώρα εμφανιστεί ένα άσπρο σημαδάκι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το να περιμένετε να μεγαλώσει το νύχι και μαζί του να φύγει αυτός ο άσπρος λεκές. Να θυμάστε ότι τα νύχια μεγαλώνουν ½ με 1 χιλιοστό την εβδομάδα, άρα χρειάζεται περίπου 4-6 μήνες ένα νύχι για να ανανεωθεί από την βάση του. Κάντε υπομονή και ενδιάμεσα για να το καλύψετε φροντίστε να περνάτε ένα βερνίκι νυχιών. Αν δεν θέλετε έντονο χρώμα διαλέξτε ένα άσπρο-μπεζ χωρίς μεγάλη διαφάνεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved