Οι τροφές που βοηθούν να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι «βασανίζουν» πολλές γυναίκες.

 

Οι τροφές που βοηθούν να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Συχνά είναι τόσο έντονοι, που ακόμα και μετά το μακιγιάζ είναι ορατοί. Τα αίτια της εμφάνισης των μαύρων κύκλων στα μάτια είναι πολλά. Μπορεί να ευθύνεται η κούραση, η κληρονομικότητα, η έλλειψη ύπνου, η ανθυγιεινή διατροφή.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους, ωστόσο, ενισχύοντας τη διατροφή σας με συγκεκριμένες τροφές θα μπορέσετε σταδιακά να απαλλαγείτε από αυτούς.

Κέιλ (κale)

Το κέιλ, είναι ένα πράσινο, φυλλώδες λαχανικό με ιδιαίτερη γεύση και μεγάλο «πλούτο» σε θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γνωστό για τις ιδιότητες του, μόλις μισό φλιτζάνι από αυτό λαχανικά σας παρέχει πάνω από 100 % των καθημερινών σας αναγκών για τη βιταμίνη Κ η οποία βοηθά στην πρόληψη του ασβεστίου.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Ε , που είναι λειτουργούν ως αντιοξειδωτικό μειώνοντας τη ζημιά που γίνεται στο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποτρέψει τη διάσπαση των κυττάρων του δέρματος κάτω από τα μάτια, συμβάλλοντας στην πρόληψη των ρυτίδων αλλά και στη μείωση των μαύρων κύκλων.

Αγγούρι

Γνωστό γιατροσόφι για τα κουρασμένα μάτια, καθώς δροσίζει το δέρμα και βοηθά να υποχωρήσει το πρήξιμο. Σύμφωνα με παλιότερη μελέτη τα φλαβονοειδή έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Το αγγούρι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, όπως η κερσετίνη, η απηγενίνη, η λουτεολίνη και η καιμφερόλη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε δύο φέτες αγγούρι και να τις τοποθετήσετε επάνω στα μάτια για 10-15 λεπτά.

Ωμή πατάτα

Η πατάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, μπορεί να βοηθήσει να υποχωρήσουν οι μαύροι κύκλοι, κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Κόψτε δύο χοντρές φέτες πατάτας και αφήστε τις επάνω στα μάτια για 10-15 λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved