Πώς να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια  είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες.

Πώς να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας

Οι λόγοι που εμφανίζονται είναι πολλοί: Κακή κυκλοφορία του αίματος, κούραση, έλλειψη ύπνου, ακόμα και κληρονομικότητα.

Αν λοιπόν έχετε κουραστεί να σας λένε συνεχώς για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ή αν εσείς θέλετε να απαλλαγείτε από αυτούς, υπάρχουν τρόποι και μάλιστα φυσικοί.

Ξεκινάμε με το αγγούρι. Είναι ίσως ο πιο γνωστός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τους ενοχλητικούς, από αισθητικής άποψης, μαύρους κύκλους. Μικρές, δροσερές ροδέλες αγγουριού τοποθετούνται στα μάτια σας για περίπου 10 λεπτά – αν μπορείτε να τις αφήσετε περισσότερο χρόνο, ακόμα καλύτερα- και μετά από αρκετές επαναλήψεις , το αποτέλεσμα θα είναι ορατό. Επίσης, μία εξίσου καλή επιλογή αποτελεί και η πατάτα, αν και δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα σε όλες τις επιδερμίδες. Οι κομπρέσες στα μάτια με ροδόνερο για 20 λεπτά περίπου και τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα όπως και με χαμομήλι , θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κομπρέσες με δροσερό νερό, όχι παγωμένο, ή με λεμόνι. Χρειάζονται όμως και στις δύο περιπτώσεις συχνές επαναλήψεις για αρκετές ημέρες ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα. Εάν δεν μείνετε ικανοποιημένες, τοποθετήσετε στους μαύρους κύκλους ένα κουταλάκι που προηγουμένως το είχατε στην κατάψυξη και αφήστε το για όση ώρα είναι κρύο.

Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι ότι μαγικές λύσεις και συνταγές δεν υπάρχουν. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, και η συχνή άθληση, βοηθούν σημαντικά στην απόκτηση και διατήρηση μίας υγιούς επιδερμίδας.

Επίσης φροντίστε να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε λίγο περισσότερο (αν το επιτρέπει το πρόγραμμά σας).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved