Πανάδες: Αντιμετωπίστε τις με αυτή την σπιτική κρέμα με δύο υλικά

Αρκετές γυναίκες έχουν πανάδες στο δέρμα τους και ειδικά στο πρόσωπο, οι οποίες γίνονται πιο έντονες το καλοκαίρι.

Πανάδες: Αντιμετωπίστε τις με αυτή την σπιτική κρέμα με δύο υλικά
pexels.com / photo credits Julia Volk

Οι πανάδες είναι ο αποχρωματισμός του δέρματος και είναι μία από τις πιο συχνές δερματικές παθήσεις. Εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, ωστόσο μπορούν να εμφανιστούν και στα χέρια ή τα πόδια. Ο βασικός λόγος που δημιουργούνται είναι ο ήλιος και η έκθεσή στην ακτινοβολία χωρίς τη χρήση αντηλιακού.

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις πανάδες;

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, αλλά είναι η αλήθεια. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και μην ξεχνάτε τουλάχιστον ένα τέταρτο με μισή ώρα πριν την έξοδό σας από το σπίτι να βάζετε αντηλιακό στο πρόσωπο αλλά και το σώμα.

Σπιτική κρέμα για την αντιμετώπιση των πανάδων

Εάν έχετε ήδη πανάδες, και παλι είναι σημαντικό να φοράτε απαραιτήτω ανηλιακό και να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις του ήλιου με κάθε τρόπο. Επίσης, μπορείτε να εφαρμόζετε στα σημεία κομπρέσες με αλόη ή να δοκιμάσετε μια σπιτική μάσκα με δύο μόλις υλικά η οποία είναι αποτελεσματική.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε σκόνη

Πώς θα τη φτιάξετε:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά τα δύο υλικά.
  2. Τοποθετείστε την κρέμα πάνω στις πανάδες (προσοχή όχι κοντά στα μάτια) και αφήστε την για περίπου 20 λεπτά να δράσει.
  3. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές την εβδομάδα.

panades antimetwpisi 2

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Tara Winstead

Τα οφέλη του γιαουρτίου για την επιδερμίδα:

Το γιαούρτι περιέχει λιπαρά που θρέφουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της. Οι βιταμίνες του, ιδιαίτερα η βιταμίνη Α, έχουν αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες ενώ το γαλακτικό οξύ που δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος.

Πηγή: www.top10homeremedies.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved