Πανάδες κατά την εγκυμοσύνη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι πανάδες – ή επιστημονικά μέλασμα – είναι ο αποχρωματισμός του δέρματος και μπορεί να εμφανισθεί σε μία γυναίκα για πρώτη φορά, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κυρίως μετά τον 4ο μήνα.

Πανάδες κατά την εγκυμοσύνη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι περίπου το 70% των γυναικών αποκτούν πανάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες να είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση των κηλίδων αυτών.

Σύμφωνα με μελέτες, οι πανάδες εμφανίζονται σε μία έγκυο λόγω της αυξανόμενης παραγωγής μελανίνης στον οργανισμό της, κατά τη διάρκεια της κύησης. Δεν πρόκειται για κάτι μόνιμο, αφού μετά τη γέννα, οι ορμόνες επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα και οι καφέ αυτές κηλίδες αποχωρούν. Βέβαια, υπάρχει πιθανότητα, να παραμείνουν και μετά τη γέννα, οπότε σε αυτή την περίπτωση, απευθύνεστε στον δερματολόγο.

Τι πρέπει να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε

Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για κάτι μόνιμο, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέξετε. Και να μη λάβετε τα απαραίτητα μέτρα. Το πιο σημαντικό είναι η προστασία σας από τον ήλιο, καθώς η έκθεση στις ακτίνες του ήλιου εντείνουν τις αλλαγές.

Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, το οποίο φροντίζετε να ανανεώνετε συχνά όσο είστε έξω.

Φοράτε πάντα καπέλο ενώ το καλοκαίρι αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο ή την ηλιοθεραπεία. Εξάλλου, οι πανάδες δεν εμφανίζονται μόνο στο πρόσωπο, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως τα χέρια.

Χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά και κρέμες προσώπου. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας ή έναν δερματολόγο για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε.

Αν σας ενοχλούν, μπορείτε να τις καλύψετε με μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας πάντα φυτικά προϊόντα. Προσοχή: Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα λεύκανσης όταν είστε έγκυος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved