Ποιο πίλινγκ είναι κατάλληλο λίγο πριν τις γιορτές;

Ποιο πίλινγκ είναι κατάλληλο λίγο πριν τις γιορτές;

Η χηµική απολέπιση (πίλινγκ) µπορεί να αφαιρέσει πολλά από τα σηµάδια του χρόνου στο πρόσωπο, στα χέρια, στο λαιµό και στο στήθος. Μπορεί επίσης να θεραπεύσει µερικά είδη ακµής και ορισµένες παθήσεις που αποχρωµατίζουν το δέρµα.

Ποιο πίλινγκ είναι κατάλληλο λίγο πριν τις γιορτές;

Πόσο διαρκεί, όµως, η επούλωση του δέρµατος έπειτα από την εφαρµογή της και πότε γίνονται εµφανή τα αποτελέσµατά της; Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων τα ερωτήµατα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σηµασία και τις απαντήσεις δίνουν ειδικοί από την Ελληνική Δερµατολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ).

Ποια οφέλη παρέχει η χηµική απολέπιση;

Για όποιο λόγο κι αν την κάνει κανείς, θα δει λιγότερες γραµµές και ρυτίδες, πιο οµοιόµορφο χρώµα δέρµατος, πιο φωτεινή επιδερµίδα και πιο λείο δέρµα. Όλ’ αυτά επιτυγχάνονται επειδή αµβλύνει τις κηλίδες της ηλικίας, τους αποχρωµατισµούς, τη θαµπάδα, τις λεπτές γραµµές (ιδιαίτερα κάτω από τα µάτια και γύρω από το στόµα), τις πανάδες, το µέλασµα, τα σκληρά σηµεία στο δέρµα, τις βλάβες από τον ήλιο (φωτογήρανση) και τα σπυράκια. Για να εξακριβώσετε εάν το χηµικό πήλινγκ (γράφεται και πίλινγκ) είναι κατάλληλο για εσάς, συµβουλευθείτε έναν δερµατολόγο, ο οποίος έχει βαθιά γνώση του δέρµατος και των προβληµάτων του.

Ποια είναι η διαδικασία της χηµικής απολέπισης;

Κατ’ αρχάς να ξέρετε ότι µερικά άτοµα χρειάζονται ένα πρόγραµµα φροντίδας του δέρµατος πριν από την απολέπιση, το οποίο µπορεί να διαρκέσει 2-4 εβδοµάδες. Αυτό το πρόγραµµα µερικές φορές είναι απαραίτητο για να βελτιωθούν τα αποτελέσµατα και να µειωθούν οι πιθανές παρενέργειες. Ο δερµατολόγος σας θα σας πει αν είναι για εσάς αναγκαίο ή όχι.

Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι υπάρχουν τρεις τύποι χηµικής απολέπισης, ανάλογα µε τη δραστικότητα των χηµικών διαλυµάτων που θα χρησιµοποιηθούν: η επιφανειακή, η µέτρια και η βαθιά. Την ηµέρα της χηµικής απολέπισης θα γίνει πρώτα καλός καθαρισµός του δέρµατός σας. Αν πρόκειται να υποβληθείτε σε βαθιά απολέπιση, θα πρέπει να βρίσκεστε σε οργανωµένο χειρουργείο, διότι θα χρειασθείτε γενική αναισθησία. Μετά την απαιτούµενη προετοιµασία, ο δερµατολόγος θα εφαρµόσει γρήγορα και οµοιόµορφα στο δέρµα σας το χηµικό διάλυµα που θα κάνει την απολέπιση και θα σας παρακολουθήσει προσεκτικά για να το αφαιρέσει την στιγµή που πρέπει. Αν κάνετε βαθύ πίλινγκ, η εφαρµογή θα γίνεται τµηµατικά στο δέρµα, ώστε να µην καταπονηθεί ο οργανισµός (ιδίως η καρδιά και οι πνεύµονες). Μετά την αφαίρεση του διαλύµατος, µπορεί να απαιτηθεί ειδική φροντίδα. Για παράδειγµα, τα άτοµα που κάνουν µέτρια χηµική απολέπιση µπορεί να χρειάζονται ψυχρά επιθέµατα και στη συνέχεια µια λοσιόν ή κρέµα για να καταπραϋνθεί το έγκαυµα στην επιδερµίδα. Αντίστοιχα, όσοι έχουν κάνει βαθιά απολέπιση θα έχουν µία πληγή που χρειάζεται κάλυψη µε γάζα. Η µετεγχειρητική φροντίδα θα καθοριστεί από τον θεράποντα ιατρό.

Πόσο διαρκεί η επούλωση;

Εξαρτάται από το είδος της χηµικής απολέπισης. Αν είναι επιφανειακή, η επούλωση διαρκεί µία έως επτά ηµέρες. Το δέρµα θα είναι στην αρχή κόκκινο, ενώ όταν υποχωρήσει η ερυθρότητα µπορεί να υπάρξει ξεφλούδισµα για 3-7 ηµέρες. Το δέρµα πρέπει να αλείφεται µε λοσιόν ή κρέµα έως ότου επουλωθεί και µετά είναι απαραίτητη η καθηµερινή χρήση αντηλιακού. Επειδή, όµως, το επιφανειακό πίλινγκ είναι πολύ ήπιο, συνήθως την ίδια ή έστω την εποµένη µέρα µπορεί να χρησιµοποιηθεί µέικαπ. Αν και αυτού του είδους το πήλινγκ δεν χρειάζεται µετεγχειρητικό επανέλεγχο από τον γιατρό, µπορεί να χρειασθούν 3-5 εφαρµογές έως ότου επιτευχθεί το επιθυµητό αποτέλεσµα. Οι συνεδρίες συνήθως απέχουν 2-5 εβδοµάδες η µία από την άλλη. Ωστόσο αν το δέρµα δεν έχει ιδιαίτερα προβλήµατα, η επιδερµίδα µπορεί να δείξει ανανεωµένη και µε την πρώτη εφαρµογή. Αν η απολέπιση είναι µέτριας βαρύτητας, η επούλωση τυπικά διαρκεί 7-14 ηµέρες. Το δέρµα θα είναι κόκκινο και θα έχει οίδηµα, που θα επιδεινώνεται για τις πρώτες 48 ώρες. Τα βλέφαρα µπορεί να είναι πρησµένα, ενώ ενδέχεται να αναπτυχθούν φλύκταινες. Το δέρμα θα σχηµατίσει κρούστα και θα ξεφλουδίζει για άλλες 7-14 µέρες. Συνήθως συνιστάται ειδική µετεγχειρητική φροντίδα, που συµπεριλαµβάνει και επισκέψεις στον δερµατολόγο ιατρό για επανέλεγχο. Χρήση µέικαπ συνήθως επιτρέπεται έπειτα από 5-7 µέρες. Η βαθιά απολέπιση συνήθως έχει διάρκεια επούλωσης τουλάχιστον 14-21 ηµέρες, ενώ τουλάχιστον δύο εβδοµάδες πρέπει να περάσουν πριν γίνει εφαρµογή µέικαπ. Και σε αυτή την περίπτωση συνιστάται ειδική µετεγχειρητική φροντίδα και απαιτούνται αρκετές επισκέψεις στον δερµατολόγο για επανέλεγχο (η πρώτη συνήθως γίνεται την επόµενη µέρα). Χρειάζεται να πάρει το άτοµο άδεια από τη δουλειά του; Και πάλι εξαρτάται από το είδος της χηµικής απολέπισης. Η µέτρια και η βαθιά χρειάζονται άδεια, η οποία στην περίπτωση της βαθιάς απολέπισης φθάνει τις 2-3 εβδοµάδες.

Πότε θα γίνουν εµφανή τα αποτελέσµατα;

Αµέσως µόλις ολοκληρωθεί η επούλωση του δέρµατος θα φανούν τα αποτελέσµατα. Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι πρέπει κανείς να περιµένει από 1 έως 14 ηµέρες, ανάλογα µε το είδος του πίλινγκ που έκανε. Ωστόσο για να γίνει εµφανής η ανανέωση της επιδερµίδας µε την επιφανειακή χηµική απολέπιση µπορεί να χρειασθούν 3-5 συνεδρίες.

Πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσµατα;

Τα περισσότερα δεν είναι µόνιµα, διότι το δέρµα θα εξακολουθήσει να γερνάει. Η διάρκειά τους είναι µικρότερη σε όσους έχουν συσσωρεύσει µε το πέρασµα του χρόνου πολλές δερµατικές βλάβες εξαιτίας της έκθεσής τους στον ήλιο και στο τσιγάρο, καθώς και σε όσους έχουν πια αρχίσει να αναπτύσσουν προκαρκινικές αλλοιώσεις (ακτινικές υπερκερατώσεις).

Πότε είναι ασφαλές να γίνει νέα χηµική απολέπιση;

Τη συχνότητα της επιφανειακής και της µέτριας χηµικής απολέπισης θα την καθορίσει ο θεράπων δερµατολόγος. Ωστόσο βαθύ πίλινγκ δεν επιτρέπεται να κάνει κανείς πάνω από µία φορά. Πόσο ασφαλής είναι η χηµική απολέπιση; Η χηµική απολέπιση εφαρµόζεται ευρέως εδώ και δεκαετίες και, όταν την εκτελεί ένας έµπειρος δερµατολόγος, τα ποσοστά ασφαλείας είναι εξαιρετικά.

Διαβάστε επίσης

Ετσι θα λάμψει το δέρμα μας την ημέρα του ρεβεγιόν!
Πίλινγκ, ενυδάτωση, λάμψη σε 5 λεπτά! Αποκτήστε σφριγηλό δέρμα με μία σπιτική μάσκα!

11.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο Λοττο αντικείμενα σπιτιού
19.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο 'Μπλα μπλα μπλα'
20.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Lottie Κούκλα βινυλίου 'Νεράιδα του Δάσους' 18εκ.
16.85 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Smartgames επιτραπέζιο Κυνηγοί Φαντασμάτων
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς η μουσική συμβάλλει στην εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού;

Πώς η μουσική συμβάλλει στην εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού;

Η μουσική φαίνεται να έχει σημαντική επίδραση στη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι μια γυναίκα αλλάζει μετά τον τοκετό

Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι μια γυναίκα αλλάζει μετά τον τοκετό

Μητρότητα: Πώς αλλάζει μια για πάντα μια γυναίκα -Ο άνθρωπος που ήσουν…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς προλαμβάνουμε ή αντιμετωπίζουμε συμπεριφορές εξάρτησης στο διαδίκτυο

Πώς προλαμβάνουμε ή αντιμετωπίζουμε συμπεριφορές εξάρτησης στο διαδίκτυο

Συμβουλές για γονείς που βλέπουν ότι τα παιδιά τους έχουν εθιστεί στο…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Λευτέρης Πετρούνιας: Με την κόρη του στην παιδική χαρά - Απίθανες φωτο

Λευτέρης Πετρούνιας: Με την κόρη του στην παιδική χαρά - Απίθανες φωτο

Από τις όμορφες φωτογραφίες μπαμπά και κόρης που έχουμε δει.
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Λύκεια - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Επιστρέφουν οι μαθητές στις τάξεις - Ο οδηγός για τα self test
Δολοφονία Καραϊβάζ: Λίστες από αεροδρόμια και σύνορα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Κορονοϊός - Παυλάκης: Υπερόπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας τα self-test - Το Πάσχα είναι μακριά
Σεισμός - «Καμπανάκι» Τσελέντη: «Απαιτείται προσοχή! Πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας»
Πως θα γίνει η καταβολή των αυξήσεων και αναδρομικών του νόμου Βρούτση
Εστίαση: Μετά το Πάσχα σηκώνει ρολά - «Ζεστό» χρήμα από τρία προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων
Αντίστροφη μέτρηση για τις διορθώσεις λαθών στις δηλώσεις Covid – Οι εκκρεμότητες
Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Μεγάλο λάθος το άνοιγμα των λυκείων – Το ΕΣΥ «καταρρέει»
Εξοπλιστικά: Στη Βουλή η λίστα Παναγιωτόπουλου - Τι παίρνουν Αεροπορία, Ναυτικό, Στρατός Ξηράς
self-testing.gov.gr: Πού μπορούν οι πολίτες να κάνουν το δεύτερο επαναληπτικό τεστ; (πίνακας)
Μαρία Κάλλας: Τα «βασανιστήρια» από τον Ωνάση, η οργή για τους γονείς και το τραγικό τέλος
Survivor: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Ηλίας και Αλέξης – Παρενέβη ο Λιανός
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved
Πέγκυ Ζήνα: Η φανταστική φώτο αγκαλιά με την κόρη και τον σύζυγό της