Έξι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας μετά τη γέννα

Συνήθως μετά τη γέννηση του παιδιού σας, το άγχος που νιώθετε δεν αφορά μόνο στην καθημερινότητα με το μωρό αλλά επικεντρώνεται συνήθως και στην απώλεια των κιλών.

Έξι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας μετά τη γέννα

Τα έξτρα κιλά, στην περιφέρεια και την κοιλιά, είναι η πιο εμφανής αλλαγή στο σώμα σας αλλά σίγουρα δεν είναι η μοναδική.

Από τις πιο συχνές αλλαγές που παρατηρούνται - γιατί φυσικά κάθε εγκυμοσύνη και ανάκαμψη είναι διαφορετική- είναι οι ακόλουθες:

1. Η κοιλιά σας δεν θα είναι ποτέ η ίδια
Για την ακρίβεια οι μυς της κοιλιάς σας δεν θα είναι ξανά οι ίδιοι. Ο διαχωρισμός των κοιλιακών μυών συχνά οδηγεί στην εμφάνιση αυτού που ονομάζεται "μούμια κοιλιά" ή απλά flab. Αν και ορισμένα προγράμματα γυμναστικής υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι μόνο μέσω χειρουργικής επέμβαση μπορεί να υπάρξει «αποκατάσταση».

2. Τα μαλλιά σας ίσως δεν είναι ποτέ τα ίδια
Η απώλεια μαλλιών δεν είναι κάτι άγνωστο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όμως και μετά τη γέννηση του μωρού, παρατηρούνται διάφορες αλλαγές στην ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής. Πολλές μητέρες έχουν αναφέρει ότι τα μαλλιά τους δεν είναι τα ίδια, ειδικά η υφή και το πάχος, ενώ άλλες έχουν παρατηρήσει και κάποιες γκρίζες τρίχες.

3. Η ουροδόχος κύστη είναι πιο…ευαίσθητη
Μετά την εγκυμοσύνη, πολλές μητέρες έχουν αναφέρει ότι έχουν ένα αίσθημα ακράτειας. Τρέχουν κάθε τρεις και λίγο στην τουαλέτα, χωρίς στην ουσία πάντα να έχουν αυτή την ανάγκη.

4. Το σημάδι της καισαρικής είναι μόνιμο
Μαζί με τις ραγάδες και η τομή της καισαρικής είναι εκεί να σας θυμίζουν το μικρό σας θαύμα. Αρκετές μητέρες ωστόσο, παραπονούνται ότι αισθάνονται πόνους στην περιοχή, αρκετά χρόνια μετά τη γέννα ή έντονη φαγούρα.

5. Τα πόδια διατηρούν το πρήξιμο
Την περίοδο της εγκυμοσύνης τα πόδια σας πρήζονται και σπάνια μπορείτε να φορέσετε τα αγαπημένα σας παπούτσια. Το πρήξιμο όμως φαίνεται ότι παραμένει και μετά τον τοκετό. Ακόμα όμως και αν υποχωρήσει, πολλές γυναίκες έχουν διαπιστώσει σημαντική αλλαγή στο μέγεθος του ποδιού τους.

6. Η περίοδός σας μπορεί ν’ αλλάξει
Μετά το μωρό, τα συμπτώματα της περιόδου αλλάζουν σε αρκετές γυναίκες. Παρατηρείται αύξηση ή μείωση της ροής, πόνοι στη μέση, πρήξιμο στο στήθος, ή …τίποτα απ’ όλα αυτά.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα αναρρώσετε γρήγορα μετά τη γέννα!
Δεκαπέντε πράγματα που δεν σας είπε κανείς ότι θα συμβούν μετά την γέννα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved