Τα οχτώ λάθη ομορφιάς που καταστρέφουν την επιδερμίδα σας

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να έχουν μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως είναι τα γονίδια, το άγχος, τα λάθος προϊόντα ομορφιάς.

Τα οχτώ λάθη ομορφιάς που καταστρέφουν την επιδερμίδα σας

Όμως έχετε αναρωτηθεί μήπως κάνετε ορισμένα λάθη ομορφιάς που έχουν επίπτωση στην επιδερμίδα σας; Δείτε ποια είναι αυτά και φροντίστε να μην τα επαναλάβετε την επόμενη φορά:

1. Δεν καθαρίζετε καλά το δέρμα
Το πρόσωπό σας προσελκύει πολλή σκόνη και βρωμιά όλη την ημέρα. Το σκούπισμα με τα μαντηλάκια δεν είναι αρκετό. Χρησιμοποιήστε ένα καλό καθαριστικό και ξεπλύνετε στη συνέχεια το πρόσωπό σας με νερό για να καθαρίσετε το δέρμα σας ομοιόμορφα, σε καθημερινή βάση, και ειδικά το βράδι. Μην ξεχνάτε να βάζετε μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας.

2. Χρησιμοποιείτε λάθος ποσότητα
Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες. Θεωρούν ότι η αυξημένη ποσότητα κρέμας θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Λάθος. Ο υπολογισμός της κρέμας θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας, την υφή της κρέμας, τη λιπαρότητά της, τη διάρκεια, κ.ο.κ.

3. Δεν εφαρμόζετε τα προϊόντα με τον σωστό τρόπο
Υπάρχουν οδηγίες χρήσης ακόμα και για τα προϊόντα ομορφιάς και πρέπει να ακολουθούνται. Αρχικά λοιπόν καθαρίζετε την επιδερμίδα σας, στη συνέχεια απλώνετε την κρέμα ματιών, την ενυδατική κρέμα και τέλος το αντηλιακό. Ποιες από εμάς όμως ακολουθεί αυτή τη σειρά;

4. Αγνοείτε την περιποίηση του μετώπου, ειδικά στο ύψος της γραμμής των μαλλιών
Όταν πρόκειται για την εφαρμογή αντηλιακών, οι περισσότερες από εμάς το απλώνουμε στα μάγουλά μας ξεχνώντας πολλές φορές το μέτωπο ( ή μέρος αυτού). Είναι λάθος, εφαρμόστε το αντηλιακό σε όλο το πρόσωπό σας για να έχετε το πλήρες όφελος του προϊόντος. Το ίδιο ισχύει και για την κρέμα.

5. Δεν δίνετε χρόνο στο προϊόν να δράσει
Αγοράζετε ένα προϊόν για να επιτύχετε μια ομορφότερη επιδερμίδα. Ωστόσο, πριν το τελειώσετε, το πετάτε και επιλέγετε ένα άλλο. Κι αυτή η τακτική είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν όλες σχεδόν οι γυναίκες. Οποιοδήποτε προϊόν ομορφιάς απαιτεί τουλάχιστον 6-12 εβδομάδες για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επομένως δεν χρειάζεται βιασύνη.

6. Παραμελείτε την περιποίηση του λαιμού
Πρέπει να θυμάστε ότι το δέρμα του λαιμού σας είναι αρκετά λεπτότερο και πιο ευαίσθητο σε σχέση με το δέρμα του προσώπου σας. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να περιλάβετε το λαιμό σε όλες τις θεραπείες ομορφιάς σας.

7. Δεν καθαρίζετε τα εργαλεία μακιγιάζ
Είτε από τεμπελιά, είτε από έλλειψη χρόνου, είτε ακόμα από αμέλεια, τις περισσότερες φορές οι γυναίκες δεν ασχολούνται με το πλύσιμο των πινέλων μακιγιάζ τους. Μία φορά όμως την εβδομάδα ή τουλάχιστον στις 15 ημέρες, τα πινέλα πρέπει να πλένονται.

Πηγή: http://www.parentingnation.in

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα 4 μπαχαρικά που θα σου χαρίσουν μία λαμπερή επιδερμίδα
Βλέπετε την κούραση στο δέρμα σας; Aυτή η μάσκα θα σας αναζωογονήσει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved