Έξι μύθοι για τα μαλλιά μας

Για την προστασία και τη φροντίδα των μαλλιών μας διαβάσουμε καθημερινά πολλά. Τι όμως ισχύει και τι όχι; Για παράδειγμα το έντονο βούρτσισμα κάνει τα μαλλιά μας να λάμπουν ή όχι; Πρέπει ή όχι να τα βάφουμε μόνες μας στο σπίτι; Πρέπει ή όχι να αλλάζουμε το σαμπουάν με το οποίο λουζόμαστε;

Έξι μύθοι για τα μαλλιά μας

Το mamiverse.com αποκαλύπτει τι είναι μύθος και τι όχι για τα μαλλιά μας.

1.Το έντονο βούρτσισμα κάνει τα μαλλιά μας να λάμπουν
Λάθος: Το συνεχές και έντονο βούρτσισμα, μπορεί να βλάψει τα μαλλιά μας, ειδικά αν χρησιμοποιούμε μια ακατάλληλη βούρτσα. Όχι μόνο θα χάσουν τη λάμψη τους αλλά θα τα κάνουν πιο θαμπά ενώ υπάρχει η πιθανότητα να σπάσουν οι άκρες. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας όταν είναι 80% ξηρά για να μην τα ταλαιπωρήσετε περισσότερο.
2.Το βάψιμο των μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει το μωρό
Ανεπιβεβαίωτο: Δεν υπάρχει ακόμα καμία επιστημονική απόδειξη που να αποδεικνύει με στοιχεία αν όντως το βάψιμο των μαλλιών μπορεί να επηρεάσει το έμβρυο. Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, ρωτήστε το γιατρό σας.

Tipping Point How


3. Τα μαλλιά μπορεί να συνηθίσουν σε ορισμένα σαμπουάν και conditioner
Λάθος: Δεν χρειάζεται να πετάξετε το αγαπημένο σας σαμπουάν. Ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας, το σαμπουάν και το conditioner που χρησιμοποιείται λειτουργεί μια χαρά. Από την άλλη, αν τα μαλλιά σας είναι πιο θαμπά ή «φριζάρουν» σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείται τα κατάλληλα προϊόντα για τα μαλλιά σας.
4. Η ψαλίδα αντιμετωπίζεται με ειδικές θεραπείες
Λάθος: Πολλές εταιρείες ισχυρίζονται ότι μπορούν να συμβάλλουν στην επιδιόρθωση των άκρων των μαλλιών σας ως δια μαγείας. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται μόνο για προσωρινή λύση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αφαιρείτε την ψαλίδα και κυρίως να μην την αφήνετε να «απλωθεί» επειδή δεν θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας.
5.Ποτέ δεν βάφουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι
Εξαρτάται: Αν γνωρίζετε το χρώμα που χρησιμοποιείτε και η βάση του είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα, είναι δική σας απόφαση αν θα βάψετε μόνες σας ή όχι. Καλό είναι να αποφεύγετε δραστικές αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών σας και να εμπιστεύεστε τους επαγγελματίες.


6.Η βαφή των μαλλιών σας μπορεί ν’ αλλάζει με το χρόνο
Ισχύει: Οι ορμόνες, το είδος του νερού λούζεστε, οι καιρικές συνθήκες, το χρώμα της βαφής, ο ήλιος, προκαλούν αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών σας. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε πέρα από τη χρήση ειδικών προϊόντων ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα των μαλλιών σας.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved