Συνέχισε να χρησιμοποιείς αντηλιακό μαμά ακόμη και το φθινόπωρο

Αντηλιακό συν μερικά ακόμη tip ομορφιάς για τη φροντίδα του προσώπου το φθινόπωρο.

Συνέχισε να χρησιμοποιείς αντηλιακό μαμά ακόμη και το φθινόπωρο
Bigstock

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του φθινοπώρου δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να φορέσετε ένα άνετο πουλόβερ, τις μπότες σας, να πάρετε ένα φλιτζάνι με ζεστό καφέ ή τσάι, να απολαύσετε ένα γλυκό με μήλο ή γλυκιά πορτοκαλί κολοκύθα και να σκεφτείτε να αλλάξετε μαζί με τα ρούχα της ντουλάπας και τη φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε - ειδικά είστε έγκυος ή θηλάζετε.

  • Προϊόντα για ευαίσθητο δέρμα

Αυτό που λειτουργεί στο πρόσωπό σας κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες δεν λειτουργεί απαραίτητα το ίδιο το φθινόπωρο. Η Δρ Marilyn Syrett, γιατρός και ειδικός στη φροντίδα του δέρματος, συνιστά ένα πιο ήπιο καθαριστικό για να πλένετε το πρόσωπό σας το φθινόπωρο. Ο Δρ Syrett εξηγεί, «Αποφύγετε τη χρήση σαπουνιού ή καθαριστικών που δημιουργούν αφρό, καθώς τείνουν να αφαιρούν τα απαραίτητα λιπίδια από το δέρμα. Αυτά τα προϊόντα λειτουργούν καλύτερα το καλοκαίρι, όταν το δέρμα τείνει να είναι πιο λιπαρό».

https://www.instagram.com/p/CjsYCEPr90R

Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να δοκιμάσετε τον καθαρισμό προσώπου με ένα προϊόν που περιέχει λάδι.

  • Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο
https://www.instagram.com/p/CdsvR1PMoc-

Εκτός από ένα πιο ήπιο καθαριστικό, η Δρ Amy Newburger, δερματολόγος, συνιστά να πλένετε το πρόσωπό σας όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα.

  • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Ακριβώς επειδή οι θερμοκρασίες είναι πιο κρύες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε το αντηλιακό σας. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το αντηλιακό με SPF 30 είναι το καλύτερο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν είστε έγκυος για να αποτρέψετε τυχόν κηλίδες ή ανομοιόμορφο τόνο δέρματος. Όποιο αντηλιακό κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB.

  • Λάμψτε με τη δύναμη της κολοκύθας

Η κατανάλωση κολοκύθας είναι εξαιρετική για το σώμα και το δέρμα σας. Η πορτοκαλί κολοκύθα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης μεταξύ των άλλων ευεργετικών μικροθρεπτικών συστατικών που κρύβει. Αλλά όταν χρησιμοποιείται ως beauty tip, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να λάμψει.

  • Τι να αποφύγετε

Κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα περιποίησης δέρματος που θα θέλετε να αποφύγετε γι' αυτό αποφύγετε τα ρετινοειδή και το σαλικυλικό οξύ.

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved