Ομορφιά για μαμάδες: Απαλά μαλλιά που δε φριζάρουν; DIY μάσκα με βρόμη και γάλα

Σπιτική μάσκα μαλλιών με βρόμη και γάλα: Τα οφέλη και πώς θα τη φτιάξετε βήμα-βήμα.

Ομορφιά για μαμάδες: Απαλά μαλλιά που δε φριζάρουν; DIY μάσκα με βρόμη και γάλα
Bigstock

Φριζάρουν κι εσάς τα μαλλιά σας με το παραμικρό; Σας έχουμε τη λύση. Σπιτική μάσκα μαλλιών με βρόμη, γάλα και μέλι. Μία πολύ εύκολη συνταγή με λίγα και απλά υλικά που θα ενυδατώσουν και θα θρέψουν την τρίχα σε βάθος.

Το γάλα δυναμώνει τους θύλακες της τρίχας, κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά, μαλακά και τους δίνει όγκο. Επίσης, ενισχύει την κερατίνη και προλαμβάνει την τριχόπτωση. Όσο για τη βρόμη, ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας, καταπολεμά την πιτυρίδα και εξισορροπεί τη λιπαρότητα του κρανίου.

Η μάσκα περιλαμβάνει επίσης μέλι και έλαιο καρύδας. Το μέλι δρα ως φυσικό μαλακτικό για τα μαλλιά και βοηθά στην επανόρθωση της κατεστραμμένης τρίχας. Τέλος, το έλαιο καρύδας ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας και κάνει τα μαλλιά μαλακά και λαμπερά.

Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα μαλλιών με γάλα και βρόμη

Θα χρειαστείτε:

  • 3 κουταλιές της σούπας βρόμη
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Βάλτε το γάλα σε ένα μπολ και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας βρόμη. Ανακατέψτε τη βρόμη με το γάλα πολύ καλά με ένα κουτάλι, σύρμα χειρός, ή και με τα χέρια. Εάν ανακατέψετε τη βρόμη με τα χέρια, το μείγμα θα αποκτήσει μορφή πάστας.

Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε ξανά. Στο τέλος προσθέστε το έλαιο καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Βάλτε τη μάσκα μαλλιών σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε.

*Με πληροφορίες από makeupandbeauty.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved