3 σπιτικά scrubs για να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σας

Εξαφανίστε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπο με scrubs που μπορείτε να φτιάξετε και εσείς μόνες σας στο σπίτι. 

3 σπιτικά scrubs για να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σας

Τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να τα εξαφανίσουμε με σπιτικά scrubs που μπορούμε να φτιάξουμε και μόνες μας, αξιοποιώντας υλικά που σίγουρα έχουμε σπίτι μας.

Δείτε παρακάτω τρεις συνταγές για homemade scrubs και διαλέξτε αυτήν που σας αρέσει περισσότερο!

1. Scrub με λεμόνι και αλάτι

Το λεμόνι είναι γνωστό για την αντιβακτηριδιακή δράση του. Καθαρίζει το δέρμα σε βάθος και ισορροπεί τη λιπαρότητα του δέρματος. Αντίστοιχα, το αλάτι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει το δέρμα λείο και απαλό. Το συγκεκριμένο scrub προσφέρει έναν βαθύ καθαρισμό και αφήνει μία αίσθηση φρεσκάδας.

bigstock Lemon And Sea Salt Beauty Tr 250075519

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νερό

Διαδικασία:
Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ. Έπειτα βάλτε στα δάχτυλά σας το μείγμα που φτιάξατε και χρησιμοποιήστε το για να κανετε απαλό μασάζ σε όλο σας το πρόσωπο. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Στη συνέχεια ξεπλύντε το και με κρύο νερό και σκουπίστε το απαλά με μία καθαρή πετσέτα.

2. Scrub με καστανή ζάχαρη και μέλι

Και τα δύο βασικά συστατικά αυτού του crub είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα. Η καστανή ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και περιέχει υδροξυλικά οξέα, τα οποία εξαλείφουν τις τοξίνες και τα μικρόβια από τους ανοικτούς πόρους. Το μέλι έχει αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση. Καταστρέφει τα μικρόβια και τα βακτηρίδια που φράζουν τους πόρους και ενυδατώνει το δέρμα.

bigstock Macro Of Homemade Lip Scrub Ma 232968502

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Διαδικασία:
Ανακατεψτε σε ένα μπολ τα υλικά. Χρησιμοποιήστε το scrub για να κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλο σας το πρόσωπο, για 4-5 λεπτά, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και του στόματος. Στη συνέχεια ξεπλύντε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και σκουπίστε το με μία καθαρή πετσέτα. Εάν νιώθετε το δερμα σας λίγο ξηρό, αλείψτε ελαφρά 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο στις περιοχές που νιώθετε την ξηρότητα.

3. Scrub με βρώμη, γιαούρτι και φλούδες πορτοκαλιού

Το συγκεκριμένο scrub με τη βρώμη, το γιαούρτι και τις φλούδες πορτοκαλού, καθαρίζει σε βάθος, απολεπίζει, θρέφει και ενυδατώνει το πρόσωπο. Μαλακώνει τους πόρους και ισορροπεί την λιπαρότητα του δέρματος.

bigstock Natural Moisturizing Nourishi 237266194

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας βρώμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τρίμμα από φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Διαδικασία:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο κάνοντας απαλό μασάζ για τρία περίπου λεπτά. Επιμείνετε περισσότερο στις περιοχές όπου έχετε περισσότερα μαύρα στίγματα. Τέλος, αφαιρείτε τη μάσκα είτε με κάποια γάζα ή βαμβάκι, είτε ξεπλένωντας με άφθονο ζεστό νερό.

Όποιο από τα παραπάνω τρία scrubs και εάν δοκιμάσετε, θα ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα και θα αποκτήσετε λεία και καθαρή επιδερμίδα.

Πηγή: bellatory.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved