Ομορφιά για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με πατάτα

  • Πατάτα: Εξαιρετικά ωφέλιμη για την επιδερμίδα
  • Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις πατάτες στη ρουτίνα ομορφιάς σας;
Ομορφιά για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με πατάτα
Unsplash.com / Phil Hearing

Οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Είναι παντός καιρού και εποχής και τις χρησιμοποιούμε σε πληθώρα συνταγών.

Εξίσου ωφέλιμες είναι και για τη φροντίδα της επιδερμίδας. Η ωμή πατάτα ενυδατώνει το δέρμα και το κάνει να φαίνεται πιο ξεκούραστο και φρέσκο. Παρακάτω μερικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα πατάτας στη ρουτίνα ομορφιάς.

Για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Βάλτε ένα κομμάτι ωμή πατάτα στα μάτια σας απευθείας πάνω στο δέρμα ή αφού πρώτα την τυλίξετε σε ένα καθαρό πανί. Αφήστε την πατάτα να δράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Για να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο των ματιών

Το κόλπο με το αγγούρι σίγουρα το γνωριζετε. Αν ξεμείνατε από αγγούρια μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε μία πατάτα και αφήνοντάς την για μερικά λεπτά στα μάτια, να εξαφανίσετε, όχι μόνο μαύρους κύκλους, αλλά και πρηξίματα.

Για την καταπολέμηση της ακμής

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ακμή; Πλένετε το πρόσωπό σας με ζωμό πατάτας και το δέρμα σας σταδιακά θα γίνει πιο καθαρό.

patata epidermida

Για απολέπιση προσώπου

Τρίψτε μία πατάτα στον τρίφτη και ανακατέψτε την με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο και αφήστε την πατάτα και το λεμόνι να δράσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Καθαρίστε το πρόσωπό σας με αγγούρι και πατάτα

Κόψτε ένα αγγούρι και μία πατάτα σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα στο μπλέντερ και «χτυπήστε» τα μέχρι να ομογενοποιηθούν για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Προσθέστε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και ένα κουταλάκι νερό. Ανακατέψτε και εφαρμόστε σε όλη την περιοχή του προσώπου.

Για αντιγήρανση

Φτιάξτε μία σπιτική αντιγηραντική μάσκα με πατάτα και γιαούρτι. Πολτοποιήστε μία πατάτα και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και εφαρμόστε σε όλη την περιοχή του προσώπου για 30 λεπτά.

Για ενυδάτωση προσώπου

Μία πολύ εύκολη συνταγή για μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο και πατάτα. Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας τριμμένη πατάτας, με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε καλά και κάντε απαλό μασάζ σε όλη την περιοχή του προσώπου. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

Πηγή: youbeauty.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved