Τips για μαμάδες: Τα απίθανα οφέλη της ωμής πατάτας στο δέρμα

Κι όμως η πατάτα μπορεί  να γίνει «σύμμαχος» της ομορφιάς μας.

Τips για μαμάδες: Τα απίθανα οφέλη της ωμής πατάτας στο δέρμα

Μπορεί τις πατάτες να τις τρώμε με πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς ωστόσο είναι ιδανικές και για την φροντίδα της επιδερμίδας μας. Ωμές πάντα! Η πατάτα αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βιταμινών Β, αλλά και πλούσια σε βιταμίνη C.



Η πατάτα μάς δίνει ακόμη σίδηρο και μαγγάνιο, δύο μέταλλα που διευκολύνουν τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, καθώς και βιταμίνη C, η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.



Μία μέτρια πατάτα έχει περίπου 160 θερμίδες, επομένως είναι κατάλληλη ακόμη και στο πλαίσιο μιας ολιγοθερμιδικής δίαιτας.



Πατάτα και ομορφιά



Οι πατάτες όμως διεκδικούν επάξια και μια θέση στην φροντίδα της επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό μας. Απλώστε τριμμένη πατάτα στο δέρμα για δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Η συχνή επανάληψη βοηθάει στο να διατηρηθεί η επιδερμίδα μας λεία και απαλή.



Επίσης, η ωμή πατάτα βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής καθώς και καταπολεμά την πρόωρη γήρανση.



Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε και άλλα tips ομορφιάς με κύριο συστατικό την πατάτα. Εν μέσω καραντίνας που ο χρόνος εντός σπιτιού είναι περισσότερος, είναι ευκαιρία να τα εφαρμόσετε!






© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved