Ομορφιά για μαμάδες: Λάθη που κάνεις και λαδώνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

5+1 συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά σου ακόμα πιο λιπαρά.

Ομορφιά για μαμάδες: Λάθη που κάνεις και λαδώνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Τα λαδωμένα μαλλιά δεν αρέσουν σε καμία και εκτός από την κληρονομικότητα, τον τύπο της τρίχας και ορμονικούς παράγοντες, την λιπαρότητα του κεφαλιού επηρεάζουν και απλές καθημερινές σου συνήθειες.

Ποια είναι τα πιο συνήθη λάθη που έχουν σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να φαίνονται λαδωμένα, ακόμα και αν λούστηκες το προηγούμενο βράδυ;

Δεν λούζεσαι με τον σωστό τρόπο

Το λούσιμο όπως και το ξέβγαλμα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην όψη της τρίχας. Εάν για παράδειγμα δεν εφαρμόζεις το σαμπουάν σε όλο το τριχωτό της κεφαλής ή εάν δεν ξεπλένεις καλά τα μαλλιά σου μετά τη χρήση του conditioner, είναι πολύ πιθανό να λαδώσουν πολύ γρήγορα, πριν καν περάσουν 24 ώρες από όταν έκανες μπάνιο.

Χρησιμοποιείς λάθος τα προϊόντα περιποίησης της τρίχας

Καλές οι μάσκες, τα conditioner, τα θρεπτικά και ενυδατικά έλαια, όμως για να κάνουν τα μαλλιά σου πραγματικά πιο υγιή και λαμπερά πρέπει να τα χρησιμοποιείς και σωστά. Το λάδι μπαίνει αποκλειστικά στις άκρες της τρίχας και όχι στη ρίζα. Αντίστοιχα καλό είναι τις μάσκες μαλλιών να μην τις χρησιμοποιείς σε κάθε λούσιμο, καθώς ενδέχεται να κάνουν τα μαλλιά πιο λιπαρά.

Λούζεσαι καθημερινά

Το συχνό λούσιμο αλλοιώνει το pH του δέρματος. Προσπάθησε να λούζεσαι κάθε δύο ή τρεις μέρες και θα παρατηρήσεις διαφορά άμεσα.

lathi lousimo malliwn

Δεν καθαρίζεις συχνά τη βούρτσα σου

Με την καθημερινή χρήση στη βούρτσα συσσωρεύονται βακτήρια, ρύποι και υπολείμματα προϊόντων hairstyling. Τι μπορείς να κάνεις; Καθάριζέ την ιδανικά μετά από κάθε χρήση ή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Αγγίζεις συνέχεια τα μαλλιά σου

Όσο περισσότερο ακουμπάς τα μαλλιά σου, τόσο πιο γρήγορα θα λαδώσουν. Επίλεξε χτενίσματα που σε βολεύουν και κρατούν τις τρίχες μακριά από τα μάτια σου για να μην τα πιάνεις όλη την ώρα.

Χρησιμοποιείς προϊόντα hairstyling που δεν ταιριάζουν στον τύπο μαλλιών σου

Δεν είναι όλα τα προϊόντα για τα μαλλιά το ίδιο, ούτε κατάλληλα για κάθε τύπο τρίχας. Αν για παράδειγμα τα μαλλιά σου είναι πιο λιπαρά, προτίμησε λακ, αφρούς και τζελ με πιο ελαφριά σύνθεση.

Με πληροφορίες από medicalnewstoday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved