Επτά τροφές για γερά και υγιή νύχια (vid)

  • Ποιες τροφές βοηθούν να έχετε γερά νύχια.
  • Τι πρέπει να τρώτε για να έχετε νύχια δυνατά και γερά.
Επτά τροφές για γερά και υγιή νύχια (vid)
Unslpash @ Damir Spanic

Eμπλουτίζοντας τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, που ευνοούν την ανάπτυξη της κερατίνης, τα νύχια σας θα είναι πιο γερά και υγιή.

Υπάρχουν αρκετές τροφές που μπορούν να βελτιώσουν τα νύχια σας όπως τα φρούτα, τα άπαχα κρέατα, ο σολομός, τα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια, τα αυγά, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ωστόσο ορισμένες από αυτές που είναι πιο ευεργετικές καθώς τα βοηθούν να μακρύνουν να είναι πιο γερά, όπως:

amigdala

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα ωμά, αλατισμένα ή καβουρδισμένα έχουν υψηλά επίπεδα βιοτίνης και επομένως αποτελούν μια υγιεινή επιλογή. Ένα τέταρτο φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα έχει 1,5 mcg βιοτίνης ανά μερίδα. Επίσης περιέχουν περιέχουν βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή.

Σπανάκι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και Β, καθώς και σε σίδηρο και φολικό οξύ. Όλα αυτά ευνοούν την υγιή ανάπτυξη των νυχιών. Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), καθώς και βιταμίνη C.

fakes

Φακές

Οι φακές είναι πλούσιες σε εννέα βασικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β και της βιοτίνης. Είναι γνωστές επίσης για την υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, περιέχουν όμως και φυλλικό οξύ.

arakas1

Ρεβίθια

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνη Κ.

Δείτε ποιες άλλες τροφές είναι κατάλληλες για υγιή νύχια στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved