#Μένουμε_σπίτι: Γιατί είναι σημαντικό να παίζετε με το παιδί σας

Για ένα παιδί, το παιχνίδι είναι μάθηση.

#Μένουμε_σπίτι: Γιατί είναι σημαντικό να παίζετε με το παιδί σας

Το διάστημα αυτό που λόγω κορονοϊού είμαστε σπίτι, είναι ευκαιρία να αφιερώσουμε πολύ περισσότερο χρόνο στα παιδιά.

Κυρίως για να παίξουμε μαζί τους που είναι τόσο σημαντικό γι΄αυτά.

Την ώρα που το παιδί παίζει, μαθαίνει και μεγαλώνει. Το παιχνίδι άλλωστε βοηθά ποικιλοτρόπως τη μάθηση.

Επιδεξιότητα

Μπορεί να βελτιώνει την επιδεξιότητα των χεριών.Φτιάχνοντας έναν πύργο από τουβλάκια ή σε μεγαλύτερη ηλικία, συναρμολογώντας ένα παζλ, μαθαίνει ότι μπορεί να βάλει τα χέρια του να δουλέψουν σαν εργαλεία και προετοιμάζεται για να τα χρησιμοποιήσει αργότερα με πιο λεπτούς και πολύπλοκους τρόπους.

Συνεργασία

Το παιχνίδι επίσης διδάσκει πόσο σημαντικό είναι να τα πηγαίνει κανείς καλά με τους άλλους. Μαθαίνει να λύνει προβλήματα χωρίς τη βοήθεια των μεγάλων και να ελέγχει τα ξεσπάσματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Ταυτόχρονα , μαθαίνει να σκέφτεται και να παίρνει υπόψη του τα αισθήματα των άλλων.

Επικοινωνία

Μέσα από το παιχνίδι, το παιδί μαθαίνει να επικοινωνεί.Το παιχνίδι με άλλα παιδιά απαιτεί πολυπλοκότερη χρήση της γλώσσας. Η ομιλία την ώρα του παιχνιδιού ίσως αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά τεστ για το παιδί, αφού όσο πιο δημιουργικό και ευφάνταστο είναι το παιχνίδι τόσο πιο πολύπλοκες θα είναι οι ιδέες που θα πρέπει να εκφραστούν με λόγια που θα καταλαβαίνουν οι φίλοι του.

Σωματικός συντονισμός

Το παιχνίδι βοηθά αναμφίβολα στο σωματικό συντονισμό. Όπως εξηγεί η παιδίατρος Miriam Stoppard στο βιβλίο της « Το βιβλίο της φροντίδας του μωρού», εκδόσεις Μίνωας, συμβάλλει μάλιστα τόσο στη φυσική όσο και στη διανοητική ανάπτυξη.

Η ελευθερία των κινήσεων όταν το παιδί κάνει κούνια, σκαρφαλώνει, πηδάει και τρέχει βοηθά στην τελειοποίηση του μυϊκού συντονισμού και των φυσικών δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα, βελτιώνει την ακοή και την όραση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved