Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε ποδήλατο στο παιδί μας;

Μια από τις ομορφότερες εμπειρίες γονιών και παιδιών είναι η περίοδος που μαθαίνουμε στο παιδί μας να κάνει ποδήλατο.

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε ποδήλατο στο παιδί μας;


Είναι μια φάση κατά την οποία αντιλαμβανόμαστε πως το μικρό μας αγγελούδι αρχίζει και αντιλαμβάνεται, κουράζει το μυαλό του και εξασκεί το κορμί του. Μπορεί το παιδί στην αρχή να θεωρεί πως είναι ένα παιχνίδι όμως στην πραγματικότητα είναι το «μαγικό» όχημα που θα τους μάθει να ισορροπούν και να νιώθουν ανεξαρτησία και ελευθερία.


Η καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά να εξασκούνται είναι τα 2 με 3 χρόνια, εννοείται σε ένα μικρό ποδήλατο με βοηθητικές ροδούλες. Το παιδί θα νιώθει ασφάλεια ενώ παράλληλα θα μάθει πως αντιδρά, σε φρένα, σε κίνηση, ενώ όταν αποφασίσουμε να τις αφαιρέσουμε το παιδί θα πρέπει να έχει μάθει ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την ισορροπία μας και χωρίς αυτές.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορούμε να αφαιρούμε τις βοηθητικές ρόδες αλλά και να τις ξαναβάζουμε κιόλας ανάλογα με την διάθεση του παιδιού.

Τα παιδί μαθαίνοντας ποδήλατο ταυτόχρονα μαθαίνει πώς να διαχειρίζεται την ελευθερία του, μαθαίνει να διασκεδάζει, αν εξασκεί το μυαλό και το σώμα του αλλά το πιο σημαντικό είναι πως με την πρακτική της έννοιας της ισορροπίας μαθαίνει να «ζυγίσει» σωστά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved