Υπάρχουν μυστικά που κάνουν μια οικογένεια ευτυχισμένη; (vid)

Ποια είναι τα μυστικά μιας ευτυχισμένης οικογένειας;

Υπάρχουν μυστικά που κάνουν μια οικογένεια ευτυχισμένη; (vid)

Πώς μπορεί μια οικογένεια να είναι πραγματικά ευτυχισμένη; Υπάρχουν κάποιες συνταγές επιτυχίας; Και αν ναι, ποιες είναι αυτές;

Έρευνες έχουν δείξει ότι συνήθως τα απλά πράγματα είναι αυτά που φέρνουν κοντά τα μέλη μιας οικογένειας και ενισχύουν τους δεσμούς της. Δείτε τα ευθύς αμέσως:

Να χαίρεται ο ένας τη συντροφιά του άλλου

Όταν οι γονείς επιστρέφουν σπίτι πρέπει να ξεχνούν για λίγο την κούρασή τους και να δείχνουν ευτυχείς. Αυτό το εισπράττουν και το υιοθετούν τα παιδιά.

Οικογενειακές συζητήσεις

Ο μεγάλος εχθρός της οικογενειακής ζωής είναι η πλήξη και αυτό οδηγεί σε δυσλειτουργία όλων των μελών της. Όταν μαθαίνουμε εμείς και τα παιδιά να μιλάμε για την καθημερινότητά μας, χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας μεταξύ μας.

Οικογενειακό τραπέζι

Οι οικογένειες που τρώνε μαζί παραμένουν πιο στενά δεμένες. Γι αυτό είναι σημαντικό ακόμα κι όταν τις καθημερινές δεν είναι εύκολο να βρεθείτε όλοι γύρω από ένα τραπέζι, και με κλειστή την τηλεόραση, να καθιερώσετε τα Σαββατοκύριακα να τρώτε όλοι μαζί.

Παιχνίδι

Αν ρωτήσεις τι θέλουν περισσότερο τα παιδιά από τους γονείς τους, θα απαντήσουν περισσότερο χρόνο μαζί τους. Γι΄αυτό λοιπόν εκμεταλλευτείτε κάθε λεπτό του 24ώρου σας για να διαβάσετε στο παιδί σας, να ζωγραφίσετε, να παίξετε, να δείτε μαζί το αγαπημένο του παιδικό.

Λιγότερες δραστηριότητες

Τα παιδιά στις μέρες μας έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Το πρόγραμμά τους είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτο μετά το σχολείο που μετά βίας προλαβαίνουν να ξεκουραστούν. Αυτό έχει επίπτωση όχι μόνο στην ψυχολογία αλλά και στις σχέσεις με την οικογένειά τους. Συμπέρασμα: λιγότερες εξωσχολικές δραστηριότητες , περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

Ήρεμο περιβάλλον

Προφανώς και θα υπάρξουν εντάσεις μεταξύ των γονιών. Αρκεί να μην χάνεται ο έλεγχος και να μην είναι ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται καθημερινά. Τα παιδιά θέλουν σταθερότητα και ηρεμία.

Στο βίντεο που ακολουθεί παιδιά απαντούν ποιο είναι μυστικό της δικής τους ευτυχισμένης οικογένειας:



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved