Οικολογικές δράσεις για όλη την οικογένεια - Διδάξτε τα παιδιά να προστατεύουν το περιβάλλον (pics)

Δεν είναι ποτέ αργά για να μειώσετε το εβδομαδιαίο οικολογικό σας αποτύπωμα!

Οικολογικές δράσεις για όλη την οικογένεια - Διδάξτε τα παιδιά να προστατεύουν το περιβάλλον (pics)

Το φετινό θέμα που επέλεξε ο ΟΗΕ για να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας ήταν «Οικογένειες και δράση για το κλίμα: εστίαση στην SDG13». Το θέμα επικεντρώθηκε στους στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών αριθ. 13 (SDG13) που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και τον τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμησή της μέσω της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης.

Βασικές ενέργειες που μπορείτε να εισαγάγετε σταδιακά στην οικογενειακή ρουτίνα σας για να γίνεται μια πιο «οικολογική» οικογένεια είναι:

Προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση του αυτοκινήτου σας και, αντίθετα, προτιμήστε το λεωφορείο, το μετρό, το ποδήλατο κλπ.

Χρησιμοποιήστε λιγότερο χαρτί. Για παράδειγμα μπορείτε να αγοράσετε τα μυθιστορήματά σας online και να τα διαβάσετε σε ένα tablet ή να λάβετε τους λογαριασμούς σας online και να πραγματοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληρωμές μέσω Internet.

Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας. Γνωρίζετε ότι χρειάζονται μόνο 3 χιλιοστά πάγου στο ψυγείο ή στον καταψύκτη, έτσι ώστε η κατανάλωση ενέργειας να αυξηθεί κατά 30%; Για να αφαιρέσετε τον πάγο, και να μειώσετε την κατανάλωση, καθαρίστε τους τοίχους του ψυγείου με νερό αναμιγμένο με χυμό λεμονιού μία φορά κάθε τρεις μήνες.

Δώστε μια δεύτερη ζωή στα ρούχα σας, στα παιχνίδια κ.λπ. Χαρίστε τα σε μικρότερα παιδιά ή σε ένα Ίδρυμα.

Δείτε στην gallery και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ευαισθητοποιήσετε τα παιδιά σας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved